Hlavní obsah

Marihuana prý ničí sexuální výkonnost

Washington

Marihuana je vrahem sexuální výkonnosti. Píší to autoři nové studie v odborném časopise Sexual Medicine s tím, že látky obsažené v konopí působí zhoubně v lidském těle především na produkci mužského pohlavního hormonu testosteronu. Ten je přitom nezbytný i pro sexuální zdraví žen, ačkoli ho mají v těle sedmkrát méně než muži.

Foto: Profimedia.cz

Pravidelné užívání marihuany může nepříznivě ovlivnit erekci a schopnost dosažení orgasmu

Článek

Při pravidelném užívání marihuany dochází ke snížení hladiny testosteronu v těle. To může u mužů nepříznivě ovlivnit plodnost, ale také erekci a schopnost dosažení orgasmu.

U žen je to ještě větší problém, protože řada z nich se už tak potýká se sníženým libidem a problémy s dosažením orgasmu. Pravidelné užívání marihuany může způsobit znecitlivění jejich pohlavních orgánů a totální absenci orgasmu.

„Většina kuřáků marihuany však zažívá nejen snížení libida, ale především potíže s dosažením orgasmu. Ovšem kuřáci marihuany se chovají promiskuitněji, střídají více partnerů a ženy se častěji při užívání této drogy nakazí pohlavně přenosnou chorobou,“ napsali autoři pro Sexual Medicine.

Reklama

Související témata:

Související články

Kvalita erekce má vliv na kvalitu vztahu

Léků na podporu erekce dnes mají muži na výběr už několik a na vývoji dalších se intenzivně pracuje. Podle belgických andrologů by však neměla být léčba...

Pravidelný sex je pro zdraví muže nezbytný

Sex je pro mužské tělo nezbytný. Podle vědců by se pánové měli věnovat bezpečným sexuálním praktikám velmi pravidelně. Pokud totiž svůj pohlavní orgán...

Výběr článků

Načítám