Hlavní obsah

Marihuana může za vyšší promiskuitu mužů, ale i problémy s erekcí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

Kouření marihuany sice může někomu navozovat libé pocity, ale muži holdující této droze pravidelně se připravují o jednu z největších rozkoší – orgasmus.

Článek

Podle australské studie totiž pravidelné kouření konopí u mužů vede k potížím při sexu přičemž, kromě poruchy erekce, mají až čtyřikrát častěji problémy s dosažením orgasmu.  

Marian Pitts z La Trobe University v Melbourne však tvrdí, že marihuana nepřináší jen potíže v sexu, ale také vyšší promiskuitu. Kuřáci konopí mají dvakrát více sexuálních partnerů než nekuřáci.

Ženy problémy při sexu nemají

U žen pak kouření marihuany také vedlo ke zvýšené sexuální aktivitě a promiskuitě, výrazně se u nich ale kouřením marihuany snižovala zodpovědnost při sexu, zvyšovalo rizikové chování a uživatelky této drogy byly sedmkrát častěji nakaženy pohlavní chorobou než nekuřačky.

Experti z Melbourne však tvrdí, že kuřačky a nekuřačky se od sebe nijak nelišily s ohledem na potíže související s pohlavním stykem.

Reklama

Související témata:

Související články

Lidský mozek si produkuje vlastní marihuanu

Američtí a brazilští vědci zjistili, že si mozek vytváří proteiny, které mají obdobné účinky jako marihuana, ovšem bez vedlejších účinků. Objev by mohl podle...

Výběr článků

Načítám