Hlavní obsah

Lidé méně cvičí a tím jim ubývá chuť na sex

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Kalifornští vědci přišli s tvrzením, že západní společnost tloustne, méně souloží a vymírá. Tato neveselá skutečnost potvrzuje fakt, že s poklesem fyzického pohybu výrazně klesá chuť na sex. Stačí však třikrát týdně hodinka pohybu a sexuální život získá novou pohonnou hmotu.

Článek

Čím více pohybu člověk má, tím se v těle tvoří více testosteronu a roste chuť na sex. Zlepšuje se také funkce krevního oběhu a svalů, takže se výrazně zlepší i sexuální výkonnost. Únava a stres působí snížení chuti na sex. Pravidelné cvičení, zdravá výživa a dostatek odpočinku naopak libido silně posilují.

Podle studie University of California, která sledovala muže středního věku se sedavým povoláním, stačí již hodinka pohybu třikrát týdně a výrazně se posílí erekce, chuť na sex, frekvence pohlavních styků, prožitek z orgasmů a uspokojení ze sexu.

Podobné výsledky pozorovali odborníci také u žen po čtyřicítce. Fyzicky zdatní jedinci si užívají sex lépe. Dobrá kondice a pěkná postava také zlepšují sebevědomí, a sex je založen především na psychice, takže právě sebevědomí ovlivňuje potěšení z milostného dovádění nejsilněji. Důležité je posilovat především břicho, nohy a ramena. Tyto partie totiž esteticky působí nejsilněji.

Reklama

Související témata:

Související články

Manželství je bez sexu pouhým přátelstvím

Psychologové tvrdí, že ačkoli se o manželském sexu často žertuje, měli bychom ho brát vážně. Manželství bez sexu totiž podle nich přestává být manželstvím...

Výběr článků

Načítám