Hlavní obsah

Libanonští muži vsázejí na mladistvý vzhled

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BEJRÚT

Z čerstvého výzkumu jednoznačně vyplývá, že libanonští muži si v současnosti zakládají na svém vzhledu více než v minulosti. Kvůli líbivým tvářím o sebe dbají pečlivěji než jejich předchůdci. Domnívají se totiž, že jejich krásné obličeje přilákají více atraktivních žen.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Pro Libanonce se stárnutí stává nepříjemným problémem, s nímž se jen stěží vyrovnávají. Proto se stále častěji podrobují plastickým operacím a tají svůj věk. Alespoň to ve své studii, kterou zveřejnil list al-Sharq al-Awsat se sídlem v Londýně, tvrdí sociologové z Americké technické univerzity v Bejrútu.

Podle výsledků se až jednašedesát procent respondentů vyjádřilo, že nesděluje svůj skutečný věk, případně o něm vůbec nemluví.

Vadí jim ošklivé nosy

Kvůli zastírání stáří jsou muži ochotni obarvit si vlasy nebo se svěřit do rukou chirurgů a podrobit se omlazujícímu zákroku. Libanonci, kteří se potýkají s nadměrným vypadáváním vlasů, se dále uchylují k jejich transplantaci.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Tajíte svůj věk?

Plastický chirurg Elie Abdel Haq poznamenal, že obrovský význam svému věku přikládají zejména podnikatelé, piloti a herci, kteří jsou ochotni udělat cokoliv jen proto, aby si zachovali mladistvý vzhled. Podle Haqa mužům nejvíce vadí tvar jejich nosu, o němž si nejčastěji myslí, že jim hyzdí tvář. O jeho estetickou úpravu projevuje zájem největší počet Libanonců.

Anketa

Tajíte svůj věk?
Ano, stále
14,8 %
Jen příležitostně
25,9 %
Ne, nikdy
59,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 452 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám