Hlavní obsah

Lesbický polibek v divadle šokoval

Novinky, Korzo/P
VANCOUVER

Středoškoláci z kanadského Vancouveru, kteří do svého divadelního představení zakomponovali polibek mezi dvěma dívkami, sklidili za nápad kritiku a opovržení. Kvůli četným stížnostem rodičů musel ředitel školy Handsworth Secondary nařídit, aby byla pobuřující scéna ze hry vyřazena.

Foto: Jiří Matouš

Akihito Yagi

Článek

"Středoškolské divadelní představení musí dělat dobrý dojem na širokou veřejnost, musí být všeobecně snesitelné. Myslím si, že lidé, kteří jdou na školní představení, o něm mají určitou představu a pokud se do ní tvůrci netrefí, tak se není čemu divit, že se ozvou a třeba si i stěžují," řekl předseda školní rady Ginny Diebolt.  

Lesbický vztah je normální

Studenti však na původním znění hry trvají a nenechají se jen tak odbýt. Vyřazení scény považují za cenzuru a homofobii.

"Všichni lidé, kteří jsou do tohoto divadelního představení zainteresováni, se budou stížnostem a požadavkům rodičů a školy bránit a bojovat proti nim, protože být gay či lesba je v pořádku. A v pořádku je také to, že se o homosexualitě mluví na veřejnosti, že se ukazuje. A nikdo tomu nemůže bránit," uvedla spoluautorka hry Susan Rezaiová.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Myslíte si, že je správné vyřadit lesbickou scénu ze školního divadelního představení?

"Když dětem zakážete pohled na jednovteřinový polibek, pak rozhodně homofobii nevymýtíte. Pouze na ni upozorníte," dodala.

Anketa

Myslíte si, že je správné vyřadit lesbickou scénu ze školního divadelního představení?
Ano, lesbický polibek je šokující
13,1 %
Ne, ukazovat lesbický vztah je naprosto v pořádku
79,5 %
Nevím
7,4 %
Celkem hlasovalo 1833 čtenářů.

Reklama

Související články

Židovky šokovaly lesbickým vztahem

Dvě mladičké židovky šokovaly okolí v jedné židovské osadě na západním břehu Jordánu, když oznámily, že se milují a pomýšlejí na sňatek. O lesbickém vztahu...

Výběr článků

Načítám