Hlavní obsah

Kurz učí muže přežít v domácnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Nadešla doba letních prázdnin. Manželka odjíždí s dětmi ven z města, manžel zůstává několik týdnů sám doma. Pár prvních dnů to možná bude pro muže radost, zábava s kamarády, pivo v hospodě, ale potom se začne zabývat tím, jak zvládnout domácnost. V italském Miláně na to letos mysleli a připravili pro osamocené muže první kurzy pro přežití v domácnosti.

Foto: Ski areál. Fa, Zenkl

Přehledný popis kudy nahoru a dolů

Článek

Kurz, na jehož pořádání se podílejí odbornice z Italského hnutí žen v domácnosti, ukazuje cestu, jak přežít doma bez úhony, když pár týdnů chybí ženská ruka.

Zatím jde o ověřovací pokus, který bude trvat jeden den. Příští čtvrtek se začíná výkladem, co by člověk neměl v domácnosti pominout, pak budou následovat praktické ukázky v podání týmu profesionálů, kteří se živí úklidem.

Nejprve se naučí se uklízet

První lekce se jmenuje Základy hygieny. Pozornost instruktorů bude zaměřena na úklid koupelny, záchodu a kuchyně - tedy na místnosti, kde se projeví nepřítomnost paní domu téměř okamžitě.

Cílem výuky je naučit slaměné vdovce používat různé úklidové pomůcky od mycích hub přes mopy, smetáky a vysavač až po čistící prostředky. Na řadu přijdou i moderní výdobytky jako utěrky ze speciálních vláken.

Jídlo a prádlo

Pak je na pořadu organizování chodu domácnosti, především pokud jde o zásobování potravinami. A hlavně, co dělat se špinavým prádlem - tedy, jak používat automatickou pračku, jak prádlo sušit a žehlit.

A aby osamělý muž pro samou péči o domácnost nezapomněl, že také má být přitažlivý, přihlásí se na závěr kurzu o slovo specializovaný trenér z Home Fitness. Ten má zničenému tátovi pomoct nalézt ztracenu fyzickou kondici, aby se - až také vyrazí za rodinkou někam k moři - mohl pochlubit vypracovanými svaly.

Reklama

Související články

Turci: domácí práce jsou pod naši úroveň

Turečtí muži mají jasno - žena musí zvládnout veškeré domácí práce, které jsou pro muže naprosto pod jejich úroveň. Zjistil to jednoduchým způsobem muslimský...

Mexičanky zanedbávají péči o domácnost

Mexická škola v hlavním městě nabízí speciální kurzy, v nichž se dívky mohou naučit, jak být vzornými manželkami. Doučování, které se koná vždy odpoledne,...

Výběr článků

Načítám