Hlavní obsah

Koho častěji sužuje láska na první pohled

Novinky, bok

Nejeden romantický film či telenovela nás krmí přesvědčením, že není krásnější vztah, než ten, který se zrodil hned při prvním pohledu na našeho vyvoleného. Taková láska pak přetrvá navěky. Jak je to ale s láskou na první pohled v reálném životě? Jak často nás "potká" a existuje vůbec?

Foto: Profimedia.cz

Cítit přitažlivost vůči opačnému pohlaví hned při prvním setkání není zas tak nic neobvyklého, dá se ale ve stejném případě hovořit i o lásce?

Článek

Mluvit reálně o tom, že se vám někdo na první pohled zalíbil, nebo vás zaujal, není nemožné. Jde stejné tvrzení přisoudit ale i lásce? Odborníci na toto téma provedli výzkum mezi 1500 muži a 1500 ženami a dospěli podle nich k vcelku zajímavému zjištění.

Byť jsou ženy považovány všeobecně za stvoření, která se podle mnohých zamilovávají náruživěji a rychleji, opak je prý podle odborníků pravdou, citoval server Ask Men.

Jak totiž vyplynulo z uvedeného výzkumu, zkušenosti s láskou a zamilováním se na první pohled mají častěji muži než ženy. Více než 20 % dotázaných mužů uvedlo, že se zaručeně do své vyvolené zamilovali hned, jak ji poprvé spatřili. Téměř polovina z nich si pak byla zcela jista svou láskou hned po prvním rande.

U žen byla čísla o poznání jiná. Pouhých 10 % dotazovaných dam přiznalo lásku na první pohled. Většina z nich si ale byla svými city jista až po šesté schůzce. Je tedy vidno, že dámy jsou trpělivější a náročnější a ve svých úsudcích si dávají na čas.

Co nás nejvíc "zajímá"

Z dotazníků také vyšlo jasně najevo, že muže nejvíce na první pohled zaujme vzhled, a teprve potom onen příjemný pocit přitažlivosti k opačnému pohlaví. U žen naopak vyhrála na celé čáře prvenství "citová stránka věci" a teprve potom až vzhled.

Pánové se také přiznali, že se v životě v průměru "skutečně zamilují" až třikrát, zatímco ženy "pouze" jednou.

Pánové také podle zjištění častěji jako první říkají "miluji tě" a kupodivu také vykazují vyšší frekvenci zamilovanosti do ženy, která jejich city neopětuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajemství osudových lásek

Podle astrologů má osudového muže každá žena, stejně jako muži mají své osudové bohyně. Povětšinou jde o jedince, kteří v našem životě sehrají nějakou...

V sexu si partnera otestujte hned na začátku

Muži to chtějí, ženy na to čekají, říká se. Problém nastane, je-li naše čekání příliš často marné. Sexuální nesoulad bývá pro vztah fatální. Odborníci se...

Výběr článků

Načítám