Hlavní obsah

Ke spokojenosti ve vztahu stačí často málo

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásný a láskyplný vztah není o velkých gestech. Partneři ho mnohem snadněji dosáhnou drobnostmi, které zpestří jejich každodenní stereotyp. Podívejte se s námi na maličkosti, které z pohledu spokojenosti ve vztahu předčí velké a okázalé činy.

Foto: Profimedia.cz

V lásce není zapotřebí velkých gest.

Článek

Nenápadné důkazy lásky

Vzít partnera jen tak kolem pasu, obejmout ho, sem tam ho pohladit, dát mu pusu, občas mu něco hezkého zašeptat do ouška – to všechno jsou maličkosti, které partnery stmelují, utvářejí mezi nimi hluboká pouta a zároveň posilují jejich emocionální zdraví, díky čemuž se pak snáze vyrovnávají s nejrůznějšími problémy.

Drobná překvapení

Muže například potěší gesta jako příprava dobrého lehkého jídla na čas, kdy se vrací ze cvičení, doplnění lednice o oblíbenou značku piva, když v televizi dávají důležité fotbalové utkání, na které se partner plánuje dívat, koupit mu nějakou dobrůtku, která uspokojí jeho chutě, když večer začne mlsně putovat po kuchyni.

Ženy zase potěší, když jim muž pomůže s domácností. Mnohdy postačí, když vyndá a nandá nádobí do myčky, sklidí ze stolu nebo pozve ženu na večeři, do divadla, kina či jen tak na procházku.

Jak se stát lepším partnerem? Rady, díky kterým vztah vydrží déle

Vztahy a sex

Společné sny

Společně snít o exotické dovolené, krásné chaloupce v horách či adrenalinovém zážitku jsou spojující elementy, které pro vztah znamenají víc než jejich samotná realizace. I když společné zážitky a vzpomínky fungují podobně.

Zapomeňte na výčitky

Štve vás, že manžel neustále nechává na záchodě prkénko nahoře nebo ponožky u gauče či zapomněl na váš svátek, narozeniny či výročí? Pak to zkuste vzít s nadhledem a úsměvem ve tváři.

Sice ho to neodnaučíte, ale společný čas poté strávíte mnohem příjemněji, než když se budete neustále hašteřit. Neustálé výčitky mohou mít navíc na vztah destruktivní důsledky.

Šest ukazatelů, které odhalí nezdravý vztah

Vztahy a sex

Nic není samozřejmost

Nejčastější partnerskou chybou je, když vše hezké začnou vnímat jako samozřejmost. Partneři si navzájem přestanou skládat komplimenty, protože to je přece jasné, když jsou spolu, tak proč to stále opakovat, což je bohužel ten největší omyl.

Postupem let se i na základě těchto maličkostí ze vztahu vytrácí to podstatné – vzájemná úcta a obdiv. Proto raději stále chvalte, děkujte, buďte všímaví a snažte se dělat druhému radosti. Jakmile ve vztahu začnete komentovat jen to špatné, je to cesta do pekel.

Reklama

Související články

Jak důležité je pro ženu mazlení

Mazlení je pro mnoho párů součástí předehry. Letmé doteky, tulení i polibky vyvolávají sexuální touhu, která následně vede k milování. Odborníci ale tvrdí, že...

Výběr článků

Načítám