Hlavní obsah

Kde hledat novou lásku

Novinky, ema

Nový rok, nové příležitosti. Pokud jste si jako nezávazné předsevzetí do roku 2015 dali za úkol najít nového partnera a váháte, kde s výběrem začít, rozhlédněte se kolem sebe a uvědomte si své možnosti. Nespoléhejte pouze na rady přátel a jejich zkušenosti, jděte vstříc nové lásce vlastní cestou.

Foto: Profimedia.cz

Láska na vás může čekat na každém rohu. Ilustrační foto

Článek

Vyrazte nad rámec barové scény. Ano, ve filmech to tak chodí, že se ty pravé lásky a romantická seznámení odehrají tehdy, kdy žena u baru usrkává gin tonic. Jenomže je také spousta případů, kdy se lidé seznámí na farmářském trhu, ve frontě u pokladny nebo v čekárně u lékaře. Hledat partnera ve svém oblíbeném baru, kde se střídají pravděpodobně stále titíž lidé, nemá smysl. Důležité je rozšířit si obzory nebo si najít nový koníček. Ale hlavně mít oči otevřené. Láska může být na každém rohu.

Máte přátele, kterým na vás záleží a kteří vám nabídli, že vám s hledáním partnera pomohou? Dušují se, že pro vás mají někoho, s kým si budete rozumět? Nebraňte se takové formě seznámení.

„Pokud se žena takovým způsobem seznámí s mužem, cítí pocit jistoty a sebeuspokojení. Její přátelé by jí totiž určitě nedoporučili někoho, kdo je nezodpovědný, a také se může stát, že je díky kamarádskému kontaktu do jisté míry prověřený, co se spolehlivosti i lásky týče,” říká vědkyně Christie Hartmanová a dodává, že pokud doporučený protějšek nebude vyhovovat, nemá cenu obviňovat z toho přátele, kteří schůzku domluvili. Chemii a přitažlivosti se zkrátka nedá poručit.

Zvažte schůzky se svými přáteli

Přátelství, které se rozvine v partnerství? Pro většinu lidí naprosté tabu. Pro jiné samozřejmost. Pokud jsou ovšem přátelské vazby narušeny a společné zájmy i trávený čas vyústí v lásku, může se z kamarádství stát vztah, který bude stát na pevných základech a možná se i díky tomu může stát skvělým prostředím pro založení rodiny. Je velmi výhodné vědět o protějšku, co má rád, jak tráví svůj volný čas, ale znát i jeho rodinné zázemí a zkušenosti s milostnými vztahy. I to totiž o člověku hodně vypovídá. „Přátelství může být základem pro jakýkoliv vztah,” říká vztahová expertka Jane Greerová.

Internet je skvělá a zábavná věc a i zde máte reálnou šanci najít lásku. Pokud se rozhodnete jít cestou internetové seznamky, zvažte, do které se pustíte, neváhejte se poradit s kamarády nebo si vyhledat recenze. Po zaregistrování důkladně vyplňte svůj profil a dejte jasně najevo, zda hledáte flirt či partnerský vztah. Nezapomeňte vyplnit své koníčky. Dávejte pozor při výběru fotek, vyvarujte se polonahých fotografií, tím si stálého partnera určitě nepřilákáte.

Vsaďte na přirozenou krásu a dejte se do on-line seznamování. Pokud narazíte na muže, který odpovídá vašim představám, nebojte se napsat první. Od toho on-line seznamování je, a navíc můžete bez obav flirtovat a být svůdní, i když sedíte doma za počítačem ve vytahaném tričku.

Důležitý první dojem

Podle vědců trvá pouhých dvanáct minut od prvního setkání, než se člověk rozhodne, zda s protějškem chce trávit další čas a je mu sympatický, nebo naopak. Vsaďte na oční kontakt, úsměv, také pozorně naslouchejte tomu, co říká, jak se u toho tváří. Nezapomeňte také kontrolovat sebe a soustředit se na to, jaký první dojem na protějšek děláte, zároveň se ale ptejte sami sebe, zda se setkání odvíjí správným směrem, anebo je lépe z něj raději vycouvat.

Pozor také na to, jaké chování zvolíte. Všeobecně se o mužích říká, že jsou rádi v pozici lovce. Ovšem průzkumy ukázaly, že spíše než nedostupným ženám dávají muži přednost „citlivkám”. Je v pořádku svěřit se, že se na schůzce dobře bavíte, a nehrát nedostupnou ledovou královnu. Přirozené chování je to nejupřímnější, co můžete do budoucího vztahu vložit.

Prozradí ho oči

Výzkum odhalil, že již podle toho, jak protějšek sleduje ženu na první schůzce, se dá odhalit, co má v úmyslu. Pokud se muž dívá ženě zpříma do tváře a do očí, je velmi pravděpodobné, že v sobě chová romantické city, poslouchá každé slovo a partnerka je pro něj velmi atraktivní a zajímavá. Pozor ovšem na případy, kdy muž pohledem krouží po celém těle, cítí totiž hlavně sexuální touhu, varuje Womenshealthmag.com.

Může se Vám hodit:

Reklama

Související témata:

Související články

První dojem je při seznamování důležitý

Udělat dobrý dojem na někoho nového je nedílnou součástí života. Potýkáme se s tím v zaměstnání, při seznamování s novými kamarády i v partnerských vztazích....

Výběr článků

Načítám