Hlavní obsah

Káva o vás prozradí víc, než si myslíte

Objednal si váš nový objev na prvním rande caffè latte? Pak máte před sebou romantickou a jemnou duši. Určitě se jedná ale o osobu přátelskou, která se stále kamarádí se svou první láskou. A touto typologií se řídí také baristé, kteří prý podle objednávky kávy poznají, jaký jejich zákazník je.

Foto: Petr Horník, Právo

Cappuccino prý milují dětinští lidé.

Článek

Milovníci silného espresa s malou čepicí mléčné pěny jsou lidmi velmi přímými a chybí jim poněkud představivost.

Cappuccino mají rády osoby, které si nedokážou ve svém nápoji tolik libovat, jsou dětinští v srdci. Tím víc, čím sladší pak tento nápoj mají v oblibě. Napovědět o infantilitě může také čokoládové sypání.

Macchiato si objednávají většinou bystří a mladí ambiciózní lidé. Pracují s nadšením a libují si v rychlé hře.

Milovníci požitků 

Milovníci vídeňské kávy jsou tzv. fajnovky a v životě si dokážou libovat, vychutnávat ho a mají rádi vysokou kvalitu všech věcí a požitků. Mají také vysoká očekávání a jsou citově velmi závislí.

Caffè mocha – obdobu latte s čokoládou či s čokoládovým sirupem – milují lidé, kteří se nechají snadno unést a nedokážou se usadit.

„Čaj si dávají lidé dbající na své zdraví a velmi hloubaví. Jsou to rovněž skřivani, co rádi čtou,“ tvrdí šéf baristů z australské společnosti Merlo Coffee.

Čtěte také
Výtvarnice Alexandra Koláčková: Žiju si svůj sen
Keramička, sochařka, návrhářka vypráví o tom, jak vdechuje život dětským hřištím, i o svém životě. Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se vyhnout faux pas v kavárně

Kolem názvosloví jednotlivých druhů kávových nápojů panuje u nás v Česku celá řada mýtů. Není tak vůbec těžké si v kavárně objednat něco, co vůbec neexistuje,...

Výběr článků

Načítám