Hlavní obsah

Kam řeči o sexu rozhodně nepatří

Novinky, bok

Doby, kdy se o sexuálním životě a sexu všeobecně mluvilo jen tajně a jen s někým, jsou už dávno pryč. Moderní doba i díky internetu pokročila, a tak není problém se pochlubit přátelům nebo se poradit s kamarády či odborníkem online, pokud v sexuální rovině nastane „zádrhel”. Některá tajemství by ale i v dnešní době měla zůstat za dveřmi ložnice.

Foto: Profimedia.cz

Se sexuálními zážitky nebo problémy bychom se měli svěřovat jen těm lidem, kterým opravdu důvěřujeme.

Článek

Každý člověk se rád někdy pochlubí či svěří s něčím, co se mu povedlo. S úspěchem ve škole, pracovním povýšením, novým domem, domácím mazlíčkem atd. Zároveň bude ale rád, když se bude moci poradit s něčím, co se zrovna nepovedlo. A to platí i v sexu.

I v této oblasti jsou zážitky, které nás potěší, i problémy, jež bychom chtěli vyřešit. Zatímco prověřeným odborníkům se můžeme svěřit s téměř jakýmkoli problémem, ohledně chlubení se či svěřování přátelům bychom měli být opatrnější. Jsou určité věci, které je lepší nechat si pro sebe. A to hned z několika důvodů.

Kdy je lepší být opatrný

Současná doba nabízí množství sociálních sítí, na kterých můžeme sdílet s přáteli téměř cokoli. V tomto případě je důležité ono slovo „téměř”. Právě tady by se totiž dalo uplatnit zlaté pravidlo sexu „Nikdy ho neprobírejte na sociálních sítích”.

Vysvětlení je jednoduché. Sdílení příliš intimních detailů bývá podle Dany Fillmorové, odbornice na manželství a vztahy, jedním ze závažných bodů, které často vedou až k rozpadu svazku. Stačí se nehezky zmínit o tom, že se minulou noc něco partnerovi či partnerce nepovedlo, a je důvod k hádce. To jsou situace, které nemusí nikdo nezasvěcený vědět.

„Sexuální detaily, a to jak hezké, tak ošklivé, z internetu jen tak samy nezmizí. Je jedno, kolik lidí bude mít k vašemu profilu přístup, komu je dovolíte vidět. Jakmile je tam vložíte, jsou součástí kybernetického prostoru. Už to samo o sobě je nebezpečné,” upozornila ve zprávě pro server Every Day Health klinická psycholožka a sexuální terapeutka Judy Kurianská.

Sex do kanceláře nepatří 

Podobné prostředí, kam by se neměl sex zatahovat, je prostor kanceláře či pracoviště všeobecně. I malá poznámka ohledně vašeho, v horším případě kolegova, sexuálního života totiž může dostat někoho do problémů. V některých případech je dokonce přímo ve firemních regulích zakázáno jakékoli sexuální „harašení” na pracovišti.

Máte-li nutkání se i přesto někomu svěřit, nechte si to až na cestu domů. Jedině tak budete mít jistotu, že nikdo nezaslechne nic, co by neměl.

Komu se svěřit

Pomineme-li odborníky, pro které je řešení problémů ohledně sexu pracovní náplní, měli bychom si svěřování o sexuálních záležitostech vždy řádně rozmyslet a řešit je opravdu jen s lidmi, kterým plně důvěřujeme. Jen tak můžeme mít jistotu, že se některá věc neobrátí později proti nám.

Ženy i muži se rádi svěřují se svými úspěchy v oblasti sexu, ženy ale přeci jenom mají tendence zabíhat do větších intimností a detailů. Je proto také dobré vědět, kam až mohou zajít, aniž by to jejich partnery ranilo.

V případě, že se jedná o opravdu choulostivou situaci, která vám vadí, případně ji chcete vyzkoušet, měl by být pouze jeden člověk, kterému to řeknete - a tím je partner (partnerka). Jedině tak dosáhnete oboustranné spokojenosti v sexuální rovině.

Nastane-li naopak nějaký závažnější problém (sexuálně přenosná choroba, problémy s erekcí či orgasmem), je naopak neodkladné, aby se partneři svěřili do rukou odborníka. „Terapeuti na sexuální problémy jsou školení, mají praxi, mnohdy už z pár slov poznají, co dotyčnou dvojici trápí. Není žádnou hanbou svěřit se jim, pokud si někdo neví rady. A to jak ve vztahu a komunikaci, tak třeba ohledně sexuálních praktik. U sexuálních chorob, infekcí či mykóz by to pak mělo být samozřejmostí,” doporučuje Judy Kurianská.

Reklama

Související témata:

Související články

Největší milostná zklamání

Mladí lidé si často vytvářejí ideály o životě, partnerovi, práci a dalších věcech, které by chtěli v životě mít či zažít. Postupem času ale zjišťují, že ne...

Výběr článků

Načítám