Hlavní obsah

Jídlo a pití je pro Němce důležitější než sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Jídlo a pití Němci považují za svůj největší požitek. Pozadu zůstávají i fotbal, sex nebo nejmilovanější dítko - automobil. Ústav Emnid to zjistil v průzkumu pro německé vydání časopisu Playboy. Zlí jazykové dodávají, že trend neudivuje, protože Němci patří (koneckonců společně s Čechy) k nejtlustším v Evropě.

Článek

Pojídání a popíjení staví na první místo 18 procent dotazovaných, sport je druhý se 17 procenty a sex třetí se 14 body. Auto zůstává poražené na šestém místě se šesti procenty, dvě procenta favorizují jako nejdůležitější vedlejší věc na světě telefonování.

Jiný průzkum zároveň zjistil, že nadváha není i přes často opačná tvrzení ničím, co by lidem kazilo náladu. Němci se prostě cítí dobře tak, jací jsou, i když jsou podle vědeckých kritérií obézní.

Štíhlost je sice elegantní, ale tloušťka je taky docela fajn. To si alespoň myslí 65 procent těch, koho se dotazovala mamutí pojišťovací společnost Allianz. Prostřednictvím ankety ústavu Ipsos ji zajímaly informace o váze, tělesných pocitech a stravovacích návycích, sportování nebo dietách. Vědci chtěli zjistit, jak dalece lidé podléhají zeštíhlovacímu teroru v módě a médiích a také varováním o zdravotních důsledcích obezity. I když vláda navíc nedávno rozjela kampaň proti nadváze, neoslovuje to moc právě ty, kdo by potřebovali redukovat svůj tělesný objem.

V anketě přitom zaznívají vzájemně neladící výpovědi: 85 procent lidí si myslí, že jedí vyváženě, a zároveň 84 procent je názoru, že jedí, na co mají chuť: včetně sladkostí, hamburgerů či oříšků u televize.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám