Hlavní obsah

Jaké maličkosti stačí ženám ke štěstí

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoduchý dotaz, který v sobě skrývá životní touhy a přání mnoha žen po celém světě. Stejně jako Mel Gibson ve stejnojmenném filmu si tedy položme otázku - po čem ženy touží?

Foto: Profimedia.cz

Mnoho žen by jistě ocenilo, kdyby se manžel či přítel častěji zapojil do péče o domácnost nebo o děti.

Článek

Nejeden muž by jistě chtěl znát odpověď na otázku, co udělá jeho partnerku či manželku spokojenou a šťastnou.

Malou část velkého životního tajemství mnoha žen poodhaluje nová kniha psychologa Paca Underhilla, která se zaměřuje právě na skryté touhy mnoha žen a dívek po celém světě.

Podívejme se tedy na seznam nejčastěji zmiňovaných věcí, po kterých ženy opravdu touží.

"Maličkosti", které stačí ženám ke štěstí
Nízkotučné verze mnoha oblíbených maličkostí k jídlu, které by mohly mlsat.
Kuchyňská pracovní deska, která se bude sama zbavovat nečistot, jako je například rozlitá omáčka nebo zbytky jídla, aniž by ji žena musela pracně sama čistit.
Vlastnit mikrovlnnou troubu, v níž by se nedržely zbytky od jídla, které se musejí stále odstraňovat.
Aby se jich každé ráno nikdo neptal: "Miláčku, nevíš kde mám peněženku, klíče, brýle?"
Šatník, ve kterém by bylo oblečení, které vyhovuje každé příležitosti, namísto kousků, které jsou "in" jen jednu sezónu a měly jsme je na sobě stejně jen jednou.
Postel s čistým, lehce žehlitelným povlečením, načechrané polštáře a luxusní přikrývky. Součástí touhy je i pochopení mužů, že by mohli s touto činností pravidelně pomáhat. Čím dříve si to prý uvědomí, tím více se budou ženy cítit oceňované a milované a budou i tím pádem chtít trávit v posteli se svým protějškem více času.
Úžasný sex, kterému předchází krátká konverzace při světle svíček, mazlení a polibky. Nebo na druhou stranu rychlovka po ránu.
Nehynoucí láska partnera, kterému nebude vadit, že žena chodí doma v pyžamu a ponožkách, není i v noci perfektně nalíčená nebo nosí doma pleťovou masku.
Mnoho žen také touží strávit dovolenou, kde by si mohly přečíst alespoň jednu knihu v klidu, aniž by se jich každých pět minut chodilo dítě na něco ptát.
Vlastnit bikiny, které prodlouží délku našich nohou, vyhladí břicho a zakryjí všechny faldy, a ve kterých se budou cítit jak Angelina Jolie.
Znát spolehlivého stavitele, který umí číst myšlenky, uklidí po sobě prach, vypláchne po sobě šálek od kávy, nic nepoškrábe a všechno splní přesně tak, jak řekne.
Užít si nerušeně dlouhou horkou koupel, pěkně v soukromí. Aby je nikdo nevyrušoval stálým klepáním, kdy už půjde ven.
Koupelnu, kde budou vždy suché a složené ručníky a umyvadlo, kde nebudou věčně zaschlé zbytky zubní pasty.
Aby je kolegové v práci zlostně neprobodávali pohledy, když musí urgentně vyzvednout nemocné dítě. Koneckonců, jednou i oni budou mít dítě, které bude potřebovat jejich pomoc.
Když si chce žena užít výlet s kamarádkami a nechá manželovi na starost děti, bylo by pěkné, když se vrátí domů, aby děti byly obstarané a hezky ležely v posteli, aby bylo umyté nádobí vyndané z myčky apod.
Aby děti byly poslušné, milující a vděčné, aby chodily spát bez odmlouvání a s úsměvem na tváři.
Čas od času by ženy potěšilo malé překvapení typu: prázdný koš na prádlo, láhev oblíbeného vína, kterou by si s partnerem spolu pěkně vychutnali, radost ovšem udělá i taková maličkost, jako možnost volit, na co se budou večer dívat a alespoň jednou za uherský rok mít možnost strávit den podle svého.
Aby se manžel alespoň někdy zapojil do péče o děti. Proč mu nepřijde divné, že odchází ráno a vrací se až večer? Proč by jednou on nemohl řešit, jestli děti měly večeři, nebo jestli mají hotové úkoly?
Proč některým mužům připadá, že ženy řídí strašně pomalu a zdržují, i když jedou plynule a podle předpisů?
Netrávit každý večer vycházkami se psem, krmením kočky nebo sháněním salátu pro králíka. Domácí mazlíček je přeci všech, proč by se o něj měly tedy starat jen ženy?
Mnoho žen by chtělo mít k dispozici 24 hodin denně svého osobního asistenta, kterému nemusí nic platit. To je to, co muži nazývají "manželkou".
Aby otec nekupoval dětem hned vše, co si řeknou. Hlavně když se matky snaží děti učit, jak důležité je umět ušetřit peníze.
A v neposlední řadě mít doma partnera či manžela se způsoby Colina Firtha, svaly Russella Crowea a penězi Simona Cowella. To je přeci to, po čem ženy touží.

I když se může zdát (především mužům), že řada těchto věcí je vcelku nepodstatných, mnoho zaměstnaných žen a matek po celém světě se jistě shodne alespoň s jedním z uvedených bodů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám