Hlavní obsah

Jaké jsou skutečné výdaje za lásku

Někdo by mohl už zpočátku říci, že vyjádření citů nás přeci nic nestojí. Slovní možná ne. Ale praktické vyjádření lásky, například v podobě dárků, svou cenu jistě má. Jak vyplynulo z průzkumu pro italskou verzi americké nákupní TV stanice Qvc, dá se dokonce sestavit i jakýsi cenový sazebník citů.

Foto: Profimedia.cz

Chceme-li někomu dát najevo, že nám na něm opravdu záleží, obvykle mu koupíme nějaký specifický dárek, kterým to vyjádříme.

Článek

Říct například někomu „myslím na tebe“ vyjde v průměru na 87 eur (přes dva tisíce korun), „mám tě rád“ na 98 eur, „jsi můj život“ na 135 eur a „miluji tě“ na 140 eur (bezmála tři a půl tisíce korun). Vášnivější vyznání, jako například „Vezmeš si mě?“, je už ale o poznání dražší a může dosáhnout hodnoty i 767 eur.

Lidé, kteří se rozhodli dát konkrétní formu svému vnitřnímu rozpoložení, nejvíce nakupovali oblečení (15 % tázaných), elektronické zboží (13 %), šperky a potraviny (10 a 7 %). Květiny naopak pořizovala jen dvě procenta zamilovaných, částka ovšem strmě stoupala na 28 procent v případě proseb o prominutí.

Požádat partnera o prominutí totiž není laciné – hříšníka to může stát 243 eur, tedy šest tisíc korun, zatímco věta „začněme znovu“ vyjde na 145 eur.

Studie, i když ne zrovna průkopnicky, také odhalila, že ženy jsou při vyjadřování citů mnohem obratnější než muži, díky čemuž jsou schopny ušetřit až polovinu na „výdajích za lásku“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám