Hlavní obsah

Jaké jsou naše nejběžnější sexuální fantazie

Novinky, Dana Sokolová

Naše sny a fantazie nám pomáhají prožít něco, co je ve skutečném životě nemožné, nebo se alespoň zdá nedosažitelné. Ne jinak je tomu u představ se sexuálním obsahem. Nejčastěji sníme o tom, co si z nějakého důvodu nemůžeme dopřát, ať už nám v tom brání stud, nepraktičnost či společenské zábrany.

Foto: Profimedia.cz

Mezi časté fantazie žen patří i sexuální vztah se dvěma muži, kteří jsou ženě naprosto oddáni.

Článek

Intimní fantazie mají své místo i při milování. Zvláště ženám pomáhají snáze se vzrušit a dosáhnout uspokojení. Je ale důležité i o těchto představách se svým protějškem mluvit, jelikož budou-li se milenci oddávat jen svým představám, navzájem se v podstatě začnou míjet.

Je dobré představivost využít k popisování vzájemných vjemů a pocitů, v nichž nachází milenci největší zalíbení. Mluvit o nich a prozrazovat, jak by si vzájemně mohli pomoci s jejich dosažením. Je třeba přitom postupovat velice pomaloučku a polehoučku, neustále se povzbuzovat a upřesňovat, co vnímáme a pociťujeme.

"Společně se partneři soustředí na každičký smyslový vjem, vyprázdní mysl, zbaví se všech nesouvisejících myšlenek. Nechají na svá těla působit jen tyto čiré představy. Vyvrcholení, dosažené touto cestou, je pak orgasmem skutečně společným, " upozorňuje Linda Sonntagová v knize Nejlepší erotické techniky.

Pozor však na odhalování těch skutečně nejskrytějších představ. Ne každý protějšek unese, že si při sexu představujete její/jeho nejlepší kamarádku/kamaráda či že sníte o sexu ve třech, kdy tím druhým/druhou je váš kolega/kolegyně z práce.

Nejběžnější fantazie

Mezi ty nejběžnější sexuální fantazie patří ty, jež v sobě nějakým způsobem zahrnují prvky nadřazenosti či podřízenosti.

"Představa, že jeden z milenců je naprosto vydán na milost či nemilost tomu druhému, je pro mnoho lidí nějakým způsobem přitažlivá. Partner v podřízeném postavení může být například určitým způsobem spoután. Svou pasivitou se tak vzdává vší odpovědnosti za průběh milování a je mu dovolováno jen erotické vyžití vyplývající z jeho zvláštního postavení. Naopak aktivní partner celé milování řídí - jeho úlohou je sexuální rozkoše poskytovat, což zase přináší sexuální uspokojení jemu," vysvětluje Linda Sonntagová.

Fantazie spojené s bitím patrně souvisí se zážitky z dětství. Bití, poutání a otročení druhému jsou bolestivou cestou za sexuálními slastmi pro ty, co si přejí uniknout ze zodpovědnosti upřímných dospělých vztahů.

Láká hedvábí i latex

Někteří lidé sní o milování v konkrétním oblečení či tkanině.  "Kůži si lidé spojují se spoutáváním, u hedvábí láká jeho hebkost a průsvitnost, když je mokré, u kožešin zase podobnost s ochlupením v ohbí, u latexu jeho schopnost obepínat postavu," upozorňuje Sonntagová.

Především muži pak občas fantazírují o zuřivých vášních, únosech a znásilňování. V tomto druhu představ se pravděpodobně odrážejí zklamání z chybějících blízkých vztahů.

Podle Sonntagové v takových případech je v představách muže odměnou za jeho násilnosti dosažení rozkoše partnerky. Důsledkem těchto postojů je nedostatek jistoty a přesvědčení, že v nenásilné skutečnosti by po něm partnerka mohla opravdu plně toužit.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak mužskou fantazii dráždí potvory

Proč muže lákají potvory, čím je svádějí? Návod odborníků je celkem jednoduchý. Za vším je kromě vzhledu, vysokého sebevědomí a úspěchu i podstatná dávka...

Výběr článků

Načítám