Hlavní obsah

Jak zpestřit vztah a vyhnout se stereotypu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezáleží na tom, jak dlouho jste s partnerem ve společném vztahu. Upadnout do stereotypu není složité po měsících i letech. Stačí, když chodíte z domova do práce, z práce domů a maximálně to osvěžíte návštěvou kina nebo dobrou večeří. Aby k tomu nedocházelo, potřebujete mnohem víc, než jen občas se opakující radosti. Podstatné je snažit se co nejčastěji podniknout cokoli, co bude váš vztah směřovat k oboustranné spokojenosti.

Foto: Profimedia.cz

Klíčová slova ve vztahu jsou originalita a sdílení všeho možného.

Článek

Neplánujte

Buďte spontánní, udělejte něco, co váš partner nečeká, snažte se ho překvapit a inspirovat, aby příště překvapil on vás. Navrhněte společné cvičení, pozvěte přátele na večeři, jděte se po práci projít, zkrátka dělejte cokoli, co naruší každodenní koloběh.

Najděte si nové společné koníčky

Klíčová slova ve vztahu jsou originalita a sdílení všeho možného, uvádí web enfemenino.com. Je důležité, aby partneři měli nějaké společné koníčky, kterým se pravidelně věnují. Nezáleží na tom, zda jde o jógu pro páry, plavání nebo tenis, ale o společné zážitky, které s sebou takový koníček nese.

Neodbývejte sex

Nikdy nezaškodí milostný život něčím okořenit. Je podstatné nezůstat pouze u tradičního vzorce - čtvrtek večer, postel, jedna poloha. Vymýšlejte nové sexuální praktiky, zkuste se uvolnit.

Můžete si koupit nové spodní prádlo a předvést partnerovi striptýz, nebo ho zcela nečekaně svést na neobvyklých místech mimo váš byt. Pokud v sexu zabřednete do stereotypu, pak se to může negativně odrazit i v ostatních oblastech vztahu. Základem je nebát se experimentovat a hlavně s partnerem o sexu mluvit.

Neupínejte se jen na partnera

Neupínejte se pouze na vztah, věnujte se také sama sobě. Zajděte si na nákupy s kamarádkami, na kosmetiku, masáž nebo do kina s přáteli. Nejste povinni trávit striktně veškerý čas společně. Je však důležité dopřát i partnerovi prostor, pocit svobody, tedy nechat ho jít s kamarády na pivo, na fotbal nebo na poker.

Tyto chvíle, které trávíte odděleně, vám mohou pomoci uvědomit si, že doma máte někoho, kdo vám chybí a na koho se těšíte. Vše ale musí být v míře a pro oba akceptovatelné. Pokud by mimovztahové aktivity a trávení času odděleně byly moc časté, hrozilo by, že to partnery naopak rozdělí.

Komunikujte

Pokud to ve vztahu nefunguje, základní problém je v komunikaci. Ale ne v komunikaci o tom, co bude k večeři. Nezáleží na tom, kde jste, jestli doma, v restauraci nebo na návštěvě. Podstatné je spolu mluvit o každodenních záležitostech, i když vám může kolikrát připadat, že jde o nedůležité věci, nejlepší je mluvit absolutně o všem.

Zkuste nechat občas televizi vypnutou, dejte si společně skleničku vína a jen tak si povídejte o vašich starostech, přáních, touhách. To vám poslouží jako prevence proti vzájemnému odcizení.

Zaměřte se na detaily

Čas od času nezaškodí, když se partneři navzájem překvapí nebo potěší nečekanou večeří, která je doma připravená, malým dárkem, masáží nebo jenom spontánním polibkem na krk.

Drobné něžnosti, které kolikrát vyjádří lásku víc než slova, jistě potěší každého. Určitě vám udělá radost i to, když vás partner nečekaně vyzvedne z práce a pozve na drink, čímž naruší každodenní stereotyp.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč se lidé nejčastěji rozvádějí

Manželství je krásná instituce, která dokáže kultivovat intimní vztahy mezi partnery. Ne vždy ale láska hory přenáší a trvá navěky. Z krásného vztahu se může...

Výběr článků

Načítám