Hlavní obsah

Jak zaručeně sbalit chlapa na celý život

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Najít toho pravého muže pro život dnes není vůbec jednoduché. Přestože existuje celá řada možností pro seznámení, stále více lidí s tím má problémy. Někdy za tím stojí velká nesmělost, jindy přehnaná očekávání či předsudky. V každém případě ženy by si měly uvědomit, že skutečná láska a skutečný vztah si žádají svůj čas. Na první pohled budete tak maximálně okouzlení.

Jak na chlapy? Tipy od samotných mužůVideo: Novinky

 
Článek

Jestli ženy v něčem při výběru partnera chybují, pak v tom, že zaměňují vášeň se vztahem na celý život a čistě milenecký vztah se skutečným partnerstvím.

"To, že je někdo skvělý milenec nebo má úžasně dlouhé nohy, je sice příjemný fakt, nicméně je to jen střípek všeho, co tvoří pevný a šťastný vztah," upozorňuje koučka Hanka Janoušková ze serveru Můjvztah.cz a dodává:

"Chcete-li se seznámit s tím pravým nebo tou pravou, měli byste si v první řadě udělat jasnou představu o tom, jaký by váš partner či partnerka měli být. Nejprve se podívejte, jaké vztahy jste již prožili, a udělejte si takovou malou analytickou retrospektivu. Pokuste se jim porozumět a poučit se z nich. Tomu, jaké byly, proč měly zrovna takový charakter a proč skončily. Možná zjistíte, že si opakovaně vybíráte stejný typ partnera, který se k vám nehodí, opakujete ve vztahu stále tytéž chyby a pohybujete se tak v začarovaném kruhu."

Skutečnou lásku lze snadno přehlédnout

Někdy je ten pravý muž blíž, než si žena myslí. Je známo mnoho příběhů, kdy se z dlouholetého přátelství vyvine láska jako trám. Často se tak děje kvůli zbytečným předsudkům žen, kdy se honí za svým tzv. ideálem a nevnímají ty skutečné muže ve svém okolí.

Vysněný pan dokonalý ve skutečnosti neexistuje. "Už samotná slova dokonalý či ideál by nám měla napovědět, že se nejedná o nic z reálného světa. Ideál existuje jen v představách lidí a všechny věci i osoby, které na světě jsou, se těm ideálním jen nesměle blíží," upozorňuje Janoušková.

Honba za ideálem mnohdy způsobuje, že ženy utíkají i z jinak fungujících vztahů. Při sebemenším problému berou nohy na ramena a odcházejí hledat dalšího pana "Dokonalého". Obvykle si tak nechávají mezi prsty proplouvat vztahy, které by mohly být vlastně krásné.

"Bohužel může se stát, že díky vysněnému ideálu si ženy nikdy nenajdou někoho, s kým by byly ochotny sdílet společný život. Honba za chimérou v podstatě způsobí, že v žádném vztahu nebudou skutečně spokojeny," dodává koučka.

Jestli tedy ženy chtějí být konečně spokojené, musí zapomenout na předsudky o ideálním muži a uvědomit si, že rozdílnosti a drobné konflikty jim dokáží přinést mnoho pozitivního.

Jak na chlapy? Osvědčené triky ženVideo: Novinky

Kde hledat toho pravého 

Asi nejjednodušším způsobem jak se seznámit jsou internetové seznamky. Přestože nejjednodušší cesta nemusí být vždy tou nejlepší a napsání skvělého inzerátu vám nemusí zaručit, že najdete toho, po kom toužíte. Existují lidé, kterým to vyšlo.

Vypovídá o tom i příběh Petry a Mirka, již se seznámili na seznamce portálu Lidé.cz:

Příběh Petry a Mirka
"Jednoho dne jsem dostala od neznámého cizince na profilu jahůdku, kterou jsem mu ze zdvořilosti oplatila a dál tomu nevěnovala pozornost. Po krátké době jsem od téhož cizince (dj Mirda) dostala první vzkaz. Poučená časem a zkušenostmi jsem i tak podlehla sladkému mámení neznáma a na zprávu odpověděla.Jeden klik na políčko odeslat nakonec způsobil lavinu událostí se šťastným koncem. Vzájemné vyměňování zpráv pokračovalo, postupem času jsme si vyměnili telefonní čísla. No a to vše pokračovalo až do okamžiku, kdy přišlo rozhodnutí, že bychom se měli vidět. Rozpačité začátky spojené se stydlivostí a nervozitou nás nakonec dovedly až ke společnému bydlení.Dva roky společného soužití nám utekly jako voda, až mě Mirek požádal o ruku. Své ano jsme si řekli 9. 7. 2011 a doufáme, že nám to vydrží nejméně 50 let. Teď už víme, že láska přes internet může být ta na celý život a ne jen sladké oblbování na jednu noc. Když my dva někomu řekneme, že jsme se poznali přes internet tím, že jsme si dali jahůdku, tak nám to nikdo nechce věřit a jen se usmívají," vypráví Petra.

Seznámit se můžete ale i v zaměstnání či ve škole. "Stává se, že měsíce nebo roky chodíme kolem osoby, na kterou nás nenapadlo zaměřit svou pozornost. Jsme zvyklí s lidmi udržovat kontakt na té rovině, která je dána okolnostmi (např. v zaměstnání, ve škole) a kontakt s nimi je pro nás tak samozřejmý, že nás nenapadne zajímat se o ně i v jiných rovinách jejich života. Všímejte si proto více lidí, které sice vídáte často, ale nikdy vás nenapadlo dozvědět se o nich více. Mnoho vážných vztahů vzniká z obyčejné známosti nebo z přátelství, které časem přeroste v lásku," upozorňuje Hanka Janoušková.

Pomoci s hledáním mohou i přátelé či místa, kde se potkávají lidé se stejným smýšlením nebo kvůli shodným zálibám. Pro člověka je tak mnohem jednodušší navázat s druhým rozhovor. Není od věci si hned od začátku mít co říct.

Nejčastější chyby při seznamování podle Lenky Černé z Mujvztah.cz
Chyba číslo 1 - Děláte ze sebe někoho, kým nejste Jste sportovně založená a sukni si vezmete maximálně na Vánoce. Na první schůzku se ale chcete vyšvihnout, a tak si vezmete oblečení, ve kterém sice vypadáte sexy, ale necítíte se v něm dobře. A to je na vás také celou dobu znát. Neumíte v sukni sedět, zvrtnete si kotník na cestě domů a na konci schůzky si všimnete, že máte na punčoše oko. Co je ale nejhorší, nepůsobíte během schůzky přirozeně, čehož si protějšek rozhodně všimne.Rada zní: Buďte sebou za každou cenu. Stejně vaši pravou tvář někdy odhalí, tak proč to oddalovat. Buď vás bude milovat takovou, jaká jste, nebo si raději najděte někoho jiného.
Chyba číslo 2 - Snažíte se přehnaně zapůsobit Jste jeden velký úsměv na obsluhu, vyprávíte o všech dobrodružstvích, ale zapomínáte na to, jak se cítí ten druhý. Třeba má depresi z toho, že on na rozdíl od vás žije nudný život a nebude pro vás tak zajímavý. Stejně tak se mu nemusí líbit, jak moc světácká jste, a proto kontrolujte své působení, aby nebylo přehnané.Rada zní: Chovejte se přirozeně a nesnažte se prodat. Nejste na trhu, ale hledáte jen partnera. Nic víc. Buď si padnete do oka, nebo ne.
Chyba číslo 3 - Moc mluvíte Není horší pohled na pár, než když žena mluví a muž mlčí po celou dobu schůzky. Možná nejste vymluvená z té věčné samoty a nedostatku přátel, ale koho to zajímá? A kdo má chuť celou schůzku poslouchat a nepovídat? Nebuďte snůška informací a naslouchejte tomu druhému.Rada zní: Držte pravidlo 50:50 v mluvení, to znamená - vy mluvíte jen polovinu doby a druhou mlčíte! Zkuste toto pravidlo dodržovat i v ostatních vztazích, uvidíte, že budete více oblíbená!
Chyba číslo 4 - Mluvíte negativně o svých EX I když jste neměla pozitivní zkušenosti s partnery, neznamená to, že o nich musíte vyprávět zrovna tomu, koho chcete ulovit. Když váš nový partner uslyší, jak si s chlapy vlastně nerozumíte, jak je to banda nezodpovědných chlípníků a že to s nimi vlastně nemá cenu, bude mít chuť jít s vámi do vztahu?Rada zní: Pokud máte negativní zkušenost s partnery, raději o nich nemluvte. Buďte raději pozitivní a mluvte o tom, co vás těší.
Chyba číslo 5 - Předvedete se před kolektivem Možná první schůzka dopadla dobře, ale kámen úrazu může přijít v momentě, kdy jdete společně do kolektivu. Před kamarádkou se najednou chováte zcela jinak a váš nový úlovek se jen diví. Během společného večera se jednoduše může projevit, kdo ve skutečnosti jste a jak se chováte přirozeně před lidmi, které znáte. A to může partnera odradit.Rada zní: Chovejte se přirozeně nejen před přáteli, ale i před novým partnerem. Když uvidí razantní rozdíl, nebude si jistý, kdo vlastně jste.

Reklama

Související články

Jak vybrat toho správného partnera

Zamilovanost ve vztahu je sice krásná věc, ale nevydrží věčně, tak jako tak jednou budete muset čelit (někdy drsné) realitě. Psycholog Gian Gonzaga proto radí,...

Výběr článků

Načítám