Hlavní obsah

Jak si muži představují dokonalou ženu

Novinky, bok

Každý člověk má nějaké základní požadavky na svého budoucího životního partnera. Nejčastěji to bývá spolehlivost, věrnost, společné zájmy. Někdo je náročnější a hledá u svého vyvoleného protějšku ještě něco navíc. Tentokrát se zaměříme na dokonalou partnerku. Čím by taková ideální žena měla oplývat?

Foto: Profimedia.cz

I muži mají svou představu o ideální partnerce.

Článek

Někdy přeskočí jiskra na první pohled, jindy chvíli trvá, než si muž uvědomí, že žena po jeho boku by mohla být ta pravá. Samozřejmě pokud už zpočátku není jasné, že oplývá vlastnostmi, které po dokonalé partnerce muž požaduje.

Přehled některých mužských požadavků na téměř ideální ženu a životní partnerku přinesl server Askmen.

Nezávislost

Podle mnohých mužů je nezávislost klíčem k dlouhodobému vztahu. Je sice krásné utěšovat občas partnerku, když má třeba špatný den v práci, ale když bez muže neudělá sama pomalu ani krok, tak to rozhodně není správné.

Také udržování osobních koníčků a zájmů je dobrým krokem k dokonalému vztahu.

Inteligence

Inteligentní žena je podle některých vyjádření pro muže ve vztahu neustálým hnacím motorem. Dokáže ho stále překvapovat svými znalostmi, je s ní možné neustále o něčem novém mluvit.

Sexuální kompatibilita 

Pro dokonalou souhru ve vztahu je potřebné si také rozumět v oblasti sexu. Nemusí samozřejmě vyznávat netradiční praktiky či pozice, ale pokud je ochotna stejně jako muž v posteli experimentovat, o jeden důvod navíc, proč by měl vztah fungovat.

Respekt 

Vzájemný respekt je ve vztahu důležitý. Není proto divu, že i u mužů hraje významnou roli. Pokud žena neumí respektovat partnerova přání nebo názory, může začít brzo přemýšlet, proč jsou vůbec ještě spolu.

Respekt může být vyjadřován i absencí hádek na veřejnosti, kterými se některé ženy rády předvádějí. Důležité ovšem je, jak už bylo řečeno zpočátku, aby byl respekt oboustranný.

Pochopení

Mnohé ženy rády předělávají muže k obrazu svému a svým způsobem je tak trochu zženšťují. Ale každý muž chce zůstat takový jaký je, a nebude se chtít kvůli přítelkyni vzdávat svých večerů s kamarády. Pokud tedy najde takovou ženu, která bude mít pochopení pro jeho záliby a kamarády, bude si jí o to víc vážit.

Klidná povaha

Podle vyjádření samotných aktérů průzkumu muži nikdy samovolně nezačínají hádku, pokud k tomu opravdu nemají důvod. Zato ženy mnohdy startují i kvůli malichernosti. Pokud bude přítelkyně rozvážná, o to větší šance bude mít udržet si stávajícího muže po svém boku.

Je samozřejmě více než vhodné, když muž nepokouší štěstí a nedává ženě důvody k hádce.

Součást rodiny a kolektivu

Správná partnerka by měla mít také bohaté pochopení pro členy partnerovy rodiny. Měla by se zapojovat do společných rodinných akcí a také mít jisté „cítění” pro neduhy nebo například špatný smysl pro humor partnerova bratra.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám