Hlavní obsah

Jak mohou muži v očích žen zvýšit svou atraktivitu

Otázka, jak mohou muži co nejsnadněji zaujmout svým vzhledem opačné pohlaví, je rozebírána stále dokola. Podle aktuálního výzkumu mužům pomůže, když si obléknou bílé tričko s velkým písmenem T na hrudi, což prý nejvíc lichotí jejich postavě.

Foto: Profimedia.cz

Čistě bílé triko mužům atraktivitu neubírá, ale také příliš nepřidává.

Článek

„Písmeno T tvoří iluzi, výrazně zeštíhluje pas muže a rozšiřuje jeho ramena, takže dotyčný vypadá mnohem mužněji a přitažlivěji,“ tvrdí psychologové z Nottingham Trent University.

Zároveň ale dodávají, že to zvyšuje atraktivitu převážně pánům (o 12 procent), kteří nemají zrovna ideální postavu. Těm, kteří již štíhlejší pas a širší ramena mají nebo se tomu alespoň více přibližují, už to tolik nepomáhá.

Při experimentech bylo prokázáno, že nejméně lichotí mužské postavě bílé tričko, když je na něm symbol či obrázek, který se v pase rozšiřuje a směrem ke krku zužuje (atraktivita se snižuje až o 12 procent). Výrazně méně ve srovnání s písmenem T na hrudi lichotí mužům také čistě bílé tričko.

„Ale pokud má muž bílé tričko s velkým písmenem T na hrudi, pak se jeho atraktivita zvýší o deset procent,“ dodávají autoři výzkumu.

Psychologové také testovali, zda má atraktivní oblečení vliv na vnímání mužovy inteligence. A podle výsledků nemá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám