Hlavní obsah

Jak i v zamilovanosti zůstat sama sebou

Novinky, Zdeněk Kolbuch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Našla jste si nového partnera a najednou máte pocit, že jste neoddělitelní. Nemůžete kamkoliv jít, aniž byste ho nevzala s sebou. Snažíte se najít každou volnou chvíli, abyste s ním mohla být a to třeba i na úkor svých zájmů a přátel?

Foto: , Profimedia.cz

Článek

Je to najednou "náš" oblíbený film, "naše" oblíbená restaurace a "naše" oblíbené sporty. Ani si nevšimnete, jak rychle se z "já" stane "my". I když se jedná o hlavní odrazový můstek ve vztahu, tak i ten s sebou podle serveru cafemom.com přináší několik nečekaných nástrah. Poradíme vám, jak se jim vyhnout.

Pokud nechcete - nepodvolujte se. Jste přírodní blondýnka, ale přítel je zatížen na zrzky? Pak si bude muset zvyknout. Vy nejste žádná hrouda hlíny, kterou si může muž uplácat podle svých potřeb a přání. Možná si řeknete: Jeden ústupek snad nic nezkazí. Jenže po něm přijde druhý a třetí. Najednou bude chtít, abyste místo brýlí nosila kontaktní čočky, že vám tak lépe vyniknou zrzavé vlasy. Následně vám koupí nové oblečení, protože to staré se hodí leda tak k “brýlaté holce“ a než se nadějete, už se ani nepoznáte.

Nechodíte přeci s mafiánským bossem, aby si s vámi mohl dělat, co chce. Už Kurt Cobain řekl: Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi. Pokud je ale na zrzky opravdu zatížen, tak se obarvěte třeba jako dárek k jeho narozeninám - docílíte tím elegantního kompromisu.

Foto: , Profimedia.cz

Být sama sebou neznamená ustrnout. Není samozřejmě možné se zamilovat a ani trochu se nezměnit. Změna nás provází celým životem a zamilovat se je výrazným krokem kupředu. Přizpůsobování se partnerovi je přirozené, ovšem za předpokladu, že se přizpůsobujete oba a nikoli pouze vy.

Nejhorší je přizpůsobovat se, aby vás neopustil. To si rovnou můžete nasadit karnevalovou masku a předstírat, že jste evropská verze Hello Kitty. Přesně tak to totiž dopadne. Partner vám nasadí pomyslnou masku a spolu s vámi bude předstírat, že jste někdo jiný - někdo, koho on chce.

Něco za něco. Vztah znamená hledání kompromisů, a to vždy a všude. Těžko si najdete někoho, kdo bude úplně stejný jako vy a nebude to předstírat. Nejlepší je, když změny od partnera přijímáte dobrovolně, aniž byste se cítila někam tlačena, případně omezována a zároveň cítíte, že si zachováváte svoji vnitřní identitu.

Nevzdávejte se starých přátel jen proto, že máte v životě nového partnera. Jistě, vaši přátelé nějakou dobu pochopí, proč je zanedbáváte, ale pokud se jim budete vyhýbat dlouho, pravděpodobně o ně přijdete.

Pokud si chce partner vyrazit s kamarády, tak ho nechte. Nevzdat se svých koníčků a přátel platí nejen pro vás, ale i pro partnera. Nedávejte mu ultimáta typu: Buď tvoji kamarádi, nebo já. Přítel potřebuje svůj prostor a čas stejně tak jako vy. Je ovšem důležité, aby svůj čas náležitě rozděloval a netrávil s kamarády většinu svého života.

Foto: Profimedia.cz

Díky alkoholu lidé ztrácí ostych a navazují snáze nové sociální vazby.

Seznamte se s jeho kamarády. Ti vám nejen velmi rádi sdělí všechny jeho špatné návyky a špinavá tajemství, ale také poznáte, jak se chová ve společnosti jiných lidí - konkrétně svých starých známých, kteří ho znají jako své boty.

Nevzdávejte se starých koníčků jen proto, že vašeho nového přítele nebaví. Jezdíte třeba ráda na kole a váš nový přítel to vyloženě nesnáší? Neupouštějte od zálib, ať jsou jakékoliv, protože definují to, co jste a co chcete být. Je samozřejmé, že s příchodem dětí už na své koníčky tolik času mít nebudete a téměř jistě o některé přijdete, ale držte se jich, co to jde.

Udržte si staré tradice. Jistě, chcete strávit každou možnou sekundu s novou láskou, ale co vaše zvyky? Přece se kvůli partnerovi nevzdáte tradiční dívčí noci či páteční kávy s kamarádkami. Partner to určitě pochopí a po návratu domů si ho užijete o to víc.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak zvládnout vztah, když odezní zamilovanost

Z každého romantického vztahu se časem začne vytrácet to pověstné světlo, které partnery tak oslňovalo a táhlo je k sobě. A je jen na vás, aby úplně nevyhaslo....

Výběr článků

Načítám