Hlavní obsah

Jak dostat do chomoutu věčného samotáře

Novinky, Dana Sokolová

Okouzlit typického představitele starého mládence není až tak složité, ale udržet si dlouhodobě jeho zájem, případně ho dovést až před oltář a založit s ním rodinu, vyžaduje patřičné dovednosti. Poradíme vám jak na to.

Foto: Profimedia.cz

Okolí samotářské svůdníky považuje za lehkomyslné proutníky.

Článek

Samotu jako životní styl volí stále více mužů. Z pohledu sociologů a psychologů je hlavním důvodem dobrovolného samotářství touha po seberealizaci. Muži chtějí mít dostatek prostoru jak pro kariérní růst, tak pro své koníčky či přátele. A samota jim tohle všechno v podstatě umožňuje.

Svou roli hrají ale i peníze. Svobodní a nezadaní muži se nemusí ohlížet na rodinu a veškeré finance tak mohou investovat jen za sebe, své koníčky a svůj volný čas.

Navíc se nemusí nikomu přizpůsobovat. Mohou si dělat, co chtějí a s kým chtějí a nikomu se nezpovídat, proč to či ono neudělali.

Mnoho mužů volí také samotu kvůli tomu, že mají obavy, že nebudou schopni dostatečně uspokojit stále se zvyšující nároky žen. Nejde jen o luxus a nákladný život, ale i o představy o ideálním partnerovi a otci dětí. Samozřejmě přibývají i samotáři, kteří se ani role ideálního partnera zhostit nechtějí a upřednostňují jen své vlastní pohodlí.

Strach ze zklamání

Strach z výběru partnerky potvrzuje i průzkum amerického sociologa Carla Weismana, který vybral 1533 pohledných a úspěšných mužů, kteří se nechtěli vázat, a vyzpovídal je. Chtěl tím pomoci ženám v tom, aby pochopily, proč jsou jejich snahy ulovit takové muže marné.

Jeho závěr byl jednoznačný. Muži jsou mnohem víc vystrašení ze svatby se špatnou osobou, než z toho, že by se neoženili nikdy.

Jak ho zlákat do manželství

Polapení samotáře je čistě individuální záležitost. Každý muž má svá slabá místa a záleží na detektivních schopnostech žen při jejich objevování.

Někteří psychologové radí, dát mužům naprostou volnost. Nebránit jim ve flirtování s jinými ženami a co nejvíce podporovat jejich kariéru i zájmy. Tak aby muž sám přišel na to, že našel tu pravou, která mu stojí za to.

Někdy starého mládence o výhodách života v páru přesvědčí až společný potomek. Hrdý otec najednou začne svět i matku svého dítěte vidět úplně jinak.

Reklama

Související témata:

Související články

Skrytá tajemství dokonalého vztahu

Najít vhodného partnera pro život nebývá jednoduché. A udržet si ho, aby vztah klapal po všech stránkách, bývá ještě těžší. Byť se to může zdát zpočátku jako...

Na co by muži ve vztahu neměli zapomínat

Kdyby muži i ženy věděli, po čem přesně jejich protějšek touží a jaká má tajná přání, byl by možná nejeden partnerský vztah mnohem jednodušší. Tak jednoznačné...

Výběr článků

Načítám