Hlavní obsah

Italové mají rádi nahá těla, i nedokonalá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Obyvatelé Itálie se asi nemůžou nahých těl nabažit. Třeba nahota při opalování je nijak nepobuřuje, naopak jim připadá zcela přirozená. A to i tehdy, nejsou-li vystavovaná těla zrovna podle módního diktátu dokonale vypracovaná.

Článek

Podle většiny Italů je nahota naprosto přirozená a vůbec by jim nevadilo potkávat na pláži lidi bez plavek, vyplynulo z čerstvého výzkumu.

Zatímco opalování nahoře bez je v Itálii rozšířené už delší dobu, spodní díl plavek se obvykle vyžaduje, jinak se nudisté na některých plážích vystavují nebezpečí pokuty až ve výši 500 eur (asi více než 15 tisíc korun).

Ve skrytu duše přitom Italové zastávají trošku odlišný nárzor, což dokazuje zmiňovaný výzkum, který zadala Italská federace nudistů mediální společnosti k vypracování.

Téměř sedmdesát procent dotázaných uvedlo, že by se také slunili nahatí, kdyby to dělali všichni ostatní. A více než osmdesáti procentům z nich nepřipadá nudismus erotický, ale přirozený.

Naháči na pláži ale mnohem častěji vadí ženám než mužům. Asi čtyřiceti procentům dotázaných respondentek se nelíbí koukat na pláži na jiné nahaté ženy. Tento pohled na věc s nimi sdílí jen pět procent představitelů silnějšího pohlaví. A téměř dvěma třetinám Italů na pláži nevadí ani naháči mužského pohlaví.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Jste zastánci nudismu?

Anketa

Jste zastánci nudismu?
Ano
69,3 %
Ne
30,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4364 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve Španělsku otevřeli diskotéku pro naháče

Ve východní části Španělska otevřeli unikátní klub, na který není Evropa zvyklá. Výjimečnost podniku tkví v tom, že hosté mohou do nočního klubu, kam se chodí...

Výběr článků

Načítám