Hlavní obsah

Intenzivní sex může dočasně vymazat paměť

– New York

Americká akademie pohotovostní medicíny publikovala případovou studii ženy, která utrpěla těžkou ztrátu paměti během intenzivní soulože. Čtyřiapadesátiletá žena z Washingtonu přijela na pohotovost s totální ztrátou paměti a obavou, že má mrtvici. Lékaři ale zjistili, že mozek nebyl poškozen a ona trpí jen „neškodnou“ přechodnou globální amnézií.

Foto: Profimedia.cz

Výpadkem paměti při intenzivním sexu trpí asi pět ze sta tisíc osob ročně.

Článek

Pacientka si nepamatovala vůbec nic z uplynulých čtyřiadvaceti hodin a podle lékařů z nemocnice při Georgetown University se její stav po čase vrátil do normy. Podobným výpadkem paměti trpí asi pět ze sta tisíc osob ročně.

K přechodné globální amnézii (ztrátě paměti) při souloži dochází zřejmě kvůli velkému tlaku v břiše, kdy se neokysličená krev dostává zpět do mozku a do částí, které ovládají paměť.

„Nevíme toho o příčině moc. Působí to vždy velký rozruch, ale není to mrtvice a nepůsobí to žádné poškození mozku. Je to téměř vždy neškodné,“ tvrdí neurolog Sebastian Ameriso z Buenos Aires.

Zároveň však všichni, kdo utrpí náhlou ztrátu paměti, nemají váhat okamžitě vyhledat lékařskou pomoc, protože tento symptom často provází i velmi nebezpečnou mozkovou příhodu neboli mrtvici.

Reklama

Související témata:

Související články

Sexuálně nejnáruživější ženy Hollywoodu

Každý svou image a kariéru buduje jinak. Některé hvězdy si jdou za svým usilovnou prací a sebevzděláním, jiné si vše ulehčují nejrůznějšími skandály či svou...

Výběr článků

Načítám