Hlavní obsah

Gesta, která partnerce vyjadřují lásku i uznání

Novinky, das

Muži mohou dát najevo svou lásku k ženě mnoha způsoby. Podle vztahové koučky Nancy Pinaové jsou přitom nejúčinnější ty nejjednodušší. Je hezké dělat velkolepá gesta, ale pokud muž zapomíná na ta, která se týkají každodenního života, pak se i sebedokonalejší a sebekrásnější okamžiky vytrácí.

Foto: Profimedia.cz

Muži, kteří dělají domácí práce, jsou sexy.

Článek

Pokud muž sám od sebe pomůže vyskládat nádobí z myčky, občas ustele postel, dá špinavé prádlo prát, vyndá prádlo ze sušičky či pomůže s přípravou večeře, pak je to pro mnoho žen mnohem více než nesmyslně drahý šperk či jiné výstřednosti.

Pomocí v každodenních činnostech totiž vyjadřují mnohem větší lásku a uznání, než si mnozí myslí. Platí to i tehdy, když si muž plně uvědomuje, co za úsilím ženy stojí a dokáže jí za to poděkovat.

Nedostatek rovnováhy vede k neshodám

Když partner ženě s čímkoliv pomůže, dává jí tak jasně najevo „jsme tým, miluji tě”.  Každý z partnerů cítí potřebu být milován, respektován a oceněn. Bez toho se žádné pohodové a harmonické manželství neobejde. Nedostatek rovnováhy vede maximálně k zášti a neshodám. A jakmile jednou v srdci najde své místo hořkost, pak je velmi blízko i k závažnějším intimním problémům, které skutečně ohrožují vztah.

Klíčem k harmonickému manželství je schopnost otevřeně komunikovat, zvláště v okamžicích, když se jeden z partnerů cítí zahlcen povinnostmi. Tradiční role v manželství nevyhovují každému, a pokud jeden z partnerů převezme iniciativu ve věcech, které běžně dělá ten druhý, pak je to vnímáno jako to nejupřímnější gesto.

Citové naplnění je totiž základním prvkem k intimnímu souznění. Manželství není jen o jednom, nýbrž o dvou lidech, kteří se vzájemně k něčemu zavazují, a je velmi důležité, aby došlo k vzájemnému uspokojení.

Reklama

Související témata:

Související články

Mužská gesta, která do vztahu patří

Partnerské vztahy se možná částečně mění s dobou (co se týká například seznamování), v základu ale zůstávají stále stejné. Vedle lásky je zapotřebí také...

Gesta, kvůli kterým vypadají muži jako padavky

Prosadit se v dnešní době není nic jednoduchého. Čelíme velké konkurenci a také tlaku. Často se tak stane, že neustojíme značný nápor v práci nebo soukromém...

Výběr článků

Načítám