Hlavní obsah

Flirtování o prázdninách a dovolených se může zvrtnout

Novinky, Karolina Zarzycká

Prázdninové románky přijdou jako blesk z čistého nebe. Mohou být příjemným povyražením, přechodným flirtem, ovšem mohou se zvrtnout i v celoživotní noční můru. Jak si z milostného vztahu uchovat co nejradostnější vzpomínku a ne nepříjemnou bolest na duši či dokonce na těle?

Foto: Profimedia.cz

Sex o prázdninách či dovolené skýtá nádech romantiky i stín nebezpečí.

Článek

Jedna vášnivá noc prožitá o prázdninách může zanechat památku na celý život. Obzvláště sexuologové apelují na mladé i jejich rodiče, aby se v době prázdnin, kdy jsou nespoutaní a vášniví, nezapomínali chránit, aby v navazování kontaktů byli maximálně obezřetní. I když se v mladém těle bouří hormony, měl by nad nimi občas zvítězit duch, či v lepším případě rozum.

Pozor na nemoci i nechtěné otěhotnění

Odborníci tvrdí, že sexuální průprava dospívajících je na slušné úrovni, což v praxi znamená, že mládež se většinou umí chránit kondomy, zná nebezpečí nemocí přenosných pohlavním stykem - AIDS, žloutenka, chlamydie [celá zpráva] nebo líbáním (žloutenka).

Foto: Profimedia.cz

Sex o prázdninách či dovolené skýtá nádech romantiky i stín nebezpečí.

Mládež by si ovšem měla uvědomit i podružné nevýhody rychlého zamilování, nebo nechtěného otěhotnění. Jaké existují komplikace v podobě ukončení těhotenství, případně těhotenství v době, kdy ještě dívka nemá ukončenou školu.

Z psychologického hlediska by si mladí měli dávat pozor také na to, s kým nový vztah navázali. Aby se z nové známosti nestal sexuální či jiný vyděrač, slídil, takzvaný stalker, a podobně.

Obzvláště nezletilí by měli být dobře informováni a v průběhu prázdnin kontrolováni, zda nedochází k jejich zneužívání pro pornografii. Toto nebezpečí samozřejmě platí i pro zletilé.

Uvolněný sex v cizině

Obzvláště při cestování do ciziny se našinci, je jedno zda dívky, či muži, chovají více jako utržení ze řetězu. Na vině bývá vyšší spotřeba alkoholu, jazyková bariéra, která někomu pomáhá odstranit zábrany, jinému zas odhodit svršky.

Průzkum chování turistů v letovisku Tenerife na Kanárských ostrovech ukázal, že polovina mladých lidí (ve věku pod pětadvacet let) se nechránila. Tvrdili, že "si chtěli vychutnat svůdné chvíle naplno".

O tom, že turisté si dovolenou u moře běžně spojují se sexuálními úlovky, svědčí příklad lékárny v Dubrovníku, populárním chorvatském turistickém centru.

Podle informací chorvatského deníku Jutarnji list zde v sezóně vyprodají zásoby viagry, afrodiziak, prezervativů a antikoncepce.

Chorvatská erotická mapa

Chorvatský týdeník Globus dokonce na svých stránkách otiskl erotickou mapu. Jsou na ní místa, kde si během letní sezóny dávají dostaveníčka milovníci skupinového sexu, kde gayové, kam se chodí lovit ženy z dámských dovolenkových jízd, kde lze koupit zábavní výlet na lodích, který je ale ve skutečnosti erotickou party atd.

Foto: Profimedia.cz

Sex o prázdninách či dovolené skýtá nádech romantiky i stín nebezpečí.

Mezi nebezpečné šiřitele přenosných chorob patří všude na světě místní mladíci, kterým se vrhají do náruče rozdychtěné dámy v nejlepších letech. Hoši se potom pyšní svými „zářezy na pažbě“, ale ženám jde často o zdraví.

Anketa

Máte erotický zážitek z prázdnin?
1. Ano, byl můj první a velmi pěkný
8,3 %
2. Ano, bylo to vždy pěkné
24,8 %
3. Ano, oproti zimě žádný rozdíl
1,8 %
4. Ano, láska trvá dodnes
3,1 %
5. Ano, trápím se dodnes
2,7 %
6. Ne, nerozlišuji mezi ročními obdobími
17,7 %
7. Nevím, o čem je v článku řeč
41,6 %
Celkem hlasovalo 8840 čtenářů.

Reklama

Související články

Rychlé testy na HIV ukážou výsledek do minuty

Čekání na výsledek standardního testu, který určí, jestli jsme se infikovali virem HIV, trvá jeden až dva týdny. Kdo to neprožil, netuší, jaké to bývají nervy....

Jak mluvit s dětmi o sexu

Už učitelky v mateřské škole by měly upozornit děti, jaké nebezpečí jim hrozí od pedofilů. Jinak jde o trestuhodné opomenutí sexuální výchovy.

Výběr článků

Načítám