Hlavní obsah

Filmová romantika ničí vztahy v reálném životě

Novinky, bok

Nehynoucí láska až za hrob, partner schopný udělat pro lásku své vyvolené cokoli, srdcervoucí happy endy. To je jen chabý výčet výjevů, kterými ženy „krmí” stále nové a nové romantické filmy či seriály. Není se pak čemu divit, že mnohé dámy podléhají dojmu, že se tak může dít i v reálném životě.

Foto: Profimedia.cz

Sledování romantických filmů může být i dobrým způsobem odreagování se například od špatného dne v práci. To je ale asi tak vše, co by si z nich ženy měly vzít.

Článek

Ve filmu je možné vše, i v tom romantickém. Například láska mezi boháčem a chudou dívkou, která překoná veškeré nástrahy připravované okolím, umocněná v závěru společným milováním při západu slunce.

Krásně se to poslouchá, případně se na to dívá, ale tak jednoduché to v životě není. Mnohdy ženský vysněný ideál ani neexistuje, možná i proto, že je nereálně stvořený podle nesmyslných vlastností právě z oněch romantických filmů.

A když už existuje, nestojí zrovna o vás. I to jsou situace, s kterými se musejí mnohé ženy vypořádat. Přitom si někdy partnerské vztahy zbytečně zhoršují a komplikují právě jen tím, že přenášejí nereálné situace viděné v romantických filmech do reálu.

Server Women’s Health magazine přinesl přehled některých naprosto neužitečných romantických představ, kterými se ženy často nechají unášet v reálném životě.

Láska na první pohled existuje

Možná se vám na první pohled některý muž líbí, možná i vy jemu, ale to automaticky nemusí značit lásku. K plynulé konverzaci po přeskočení první jiskry totiž nemusí vůbec dojít, jako tomu bývá ve filmech, jakýkoli pokus o navázání konverzace často spíš končí fiaskem.

Pravý partner pro život 

Mnohé romantické filmy ženám velmi jednoduše nabízejí vysvětlení, jak najít pana Dokonalého pro život. Nemusí hledat daleko, často to přece bývá někdo jim důvěrně blízký – nejlepší kamarád.

V reálu to ale tak mnohdy není. A když už by to možná i šlo realizovat, je tu drobná brzda. Kamarád je dost často zadaný anebo v horším případě opravdu nechce být nic víc než jen kamarád.

A ještě jednou pan Dokonalý

Při volbě partnera je kromě nejlepšího kamaráda v nabídce ještě někdo, a to pravý opak naší povahy. Zkrátka někdo, koho nenávidíme, nesnášíme a kdo ví co ještě. Ale je tu přece známé rčení, že „protiklady se přitahují”.

Pokud se povede vztah s takovým člověkem, v reálu dlouho nevydrží. Jeho chyby, které nám už zpočátku vadily a vytáčely nás, tu budou stále. A to i přes více než uspokojivý sex, pokud k němu někdy dojde.

Muži rádi dělají velká romantická gesta

Co víc si může žena přát, než když je muž schopný a ochotný pro ni udělat cokoli, jen aby si ji udržel. Romantická jízda limuzínou, obrovský puget růží, romantická večeře kdesi v Karibiku. Vypadá to krásně, ale jen v reálu.

Gesta jsou to sice krásná, ale poněkud dehonestující, pokud se přehánějí. Proto se jich, milé dámy, v reálu asi příliš nedočkáte. Každý muž si navíc rád udržuje určitou soudnost a vlastní hrdost, takže se neustále doprošovat, aby ho jeho vyvolená vzala na milost, rozhodně nebude.

Pravý muž se rád obětuje

Ve filmech je onen vyvolený schopný dojet až na konec světa, aby svou milovanou uspokojil v jejích požadavcích. V reálu bude žena ráda, když někdy dojde na nákup. Pokud tak učiní někdy muž sám od sebe a bez žádání, bude to mnohem větší pocit uspokojení než celý romantický film i se sexy hlavním hrdinou.

Reklama

Související témata:

Související články

Romantici ve 21. století nevymřeli

Moderní doba se vyznačuje nejen rozvojem různých technologií, ale také hektickým stylem života. Nabízí se tak říct, že na pravou lásku a romantiku už v ní není...

Jak dlouho může trvat romantická láska

Obecně se má za to, že romantická láska a zamilovanost trvá dva až čtyři roky. Američtí neurologové však tvrdí, že mohou trvat dokonce až více než dvacet let....

Výběr článků

Načítám