Hlavní obsah

Evropanky nejvíc touží najít bohatého manžela

Londýn

Britští sociologové z London School of Economics zkoumali, po čem dnešní ženy žijící v Evropě touží nejvíce. A podle jejich rozsáhlého průzkumu je rovnost pohlaví v touze po kariéře mýtem. Ženy napříč Evropskou unií totiž stále ve většině případů touží především po bohatém manželovi, jen malé procento žen touží po slibné kariéře.

Foto: Profimedia.cz

Bohatství je prý pro Evropanky důležitější než samostatnost.

Článek

„Idea, že většina žen touží po finanční nezávislosti, je mýtus,“ tvrdí profesorka Catherine Hakimová z London School of Economics.

Přestože je dnes rovnost pohlaví i politickým tématem a mluví se o ní všude, větší procento žen chce dnes být manželkami bohatých mužů, než tomu bylo ve čtyřicátých letech minulého století.

„Ženy touží po svatbě, pokud je to možné, s mužem, který je vzdělanější a vydělává více než ony. Toto platí napříč všemi evropskými zeměmi,“ tvrdí Hakimová a odmítá politiku britského premiéra Davida Camerona, který chce firmám určit povinné kvóty pro zaměstnávání žen.

Reklama

Související články

Psychologický test ukáže, zda láska vydrží

Máte určité pochybnosti o vašem vztahu a především o tom, co od něj váš partner očekává? A zda je pro něj váš vztah stejně důležitý jako pro vás? Pak právě pro...

Výběr článků

Načítám