Hlavní obsah

Erotické výkřiky zvyšují vzrušení partnera

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna mladá žena si mi nedávno stěžovala na svého partnera. Prý jí vyčítá přílišnou pasivitu při pohlavním styku. Přiznávala, že si mnoho svých pocitů nechává pro sebe. "Sex mě baví, ale bojím se své emoce dát najevo, aby to neznělo, jako když podřezáváte prase," vysvětlovala mi.

Článek

Náhodou se mi podařilo vyslechnout i jejího partnera. Ten nostalgicky vzpomínal na svou bývalou partnerku, která prý v posteli opravdu kvíkala jako raněné podsvinče: "Strašně mě to vzrušovalo, když byla takhle úplně mimo. Měl jsem přitom vítězný pocit, že je to vlastně mým dílem." Ten muž samozřejmě nebyl řezník. Byl to stavební inženýr. A po těch kvílivých zvucích se mu opravdu stýskalo.

Doporučení publikované v roce 1906 vyvolává v současné době úsměv: "Žena má se vždy dobrovolně a beze všeho zdráhání poddati se muži, kdykoliv tento za to požádá. Při aktu tom dluží se jí ležeti nehnutě a beze slova, aniž by sebemenším projevem své potěšení na vědomost dávala." Ženy se dnes mužům naštěstí kdykoliv nepoddávají a neleží nehnutě.

Nicméně hlasité projevy při pohlavním styku jsou občasným námětem partnerských nedorozumění. A někdy i sousedských stížností.

Investujte do odhlučnění svých stěn.

Neprospívá jim ani panelová výstavba s nedostatečnou protihlukovou izolací. Nejhorší to bývá v koupelnách. Při akusticky podtrženém nadšení partnerů se sexuální hluk šíří bytovým jádrem do mnoha dalších koupelen, nahoru i dolů.

Tady je dobrá rada opravdu drahá. Všechny sexuální příručky a rukověti se shodují na jediném. Určitá divokost a nespoutanost je kladným projevem uspokojivých sexuálních funkcí. V partnerském vztahu bývá kladně hodnocena. Člověk by v sobě neměl tlumit pocity, slova a zvuky, kterým se při milování chce ven. Jednoznačná bude také odpověď na otázku, cožpak není příjemné vidět radost druhého člověka? A co teprve když na jeho radosti máme svůj vlastní podíl?

Jedné vědecké pracovnice se její šéf ptal na svou kolegyni a jejich bývalou spolužačku. Ucházela se totiž v jejich ústavu o místo. Pracovnice krčila rameny: "Před deseti lety jsme spolu bydlely na koleji. Od té doby jsem ji neviděla. Bohužel nemohu posoudit její odborné kvality, ale vzpomínám si, že byla na celém patře známá tím, jak řvala při souloži." "Tak ji přijmeme," rozhodl pan profesor. Pochybuji, že měl na mysli perspektivní podnikový harassment. Spíše usoudil, že se jedná o osobu kooperativní, otevřenou a vstřícnou. Takové jsou ozdobou nejen manželského lože, ale často bývají úspěšné také v zaměstnání. Jenom doma musí zvážit, jestli by nebyla vhodná investice do zvukové izolace bytu.

Nejsložitější to bývá s erotickými výkřiky v panelácích. Sexuální hluk se šíří hlavně koupelnami v bytových jádrech do mnoha dalších koupelen.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženy, které dotlačí muže na sexuologii

Známý český sexuolog profesor Raboch napsal jednou zajímavý článek o ženách, které přivádějí své partnery na vyšetření kvůli sexuální poruše. Během své praxe...

Kvalitní spánek ovlivňuje naši sexualitu

Slova spát a sex mají k sobě v hovorové řeči blízko. Vyspat se s někým, to podle lidového rčení považujeme za dokonanou soulož. Český slovník připouští dokonce...

Výběr článků

Načítám