Hlavní obsah

Encyklopedie sexu - Ženská vášeň

Ženy jsou obecně považované za ty, které touží po lásce a vztahu. Muži za ty, kteří "myslí jenom na to jedno". Různé průzkumy ale čas od času přijdou s překvapivým odhalením, že ženy jsou možná ještě náruživější než jejich protějšky. Jak se na tuto otázku dívali v minulosti, se dozvíte v dnešním díle encyklopedie sexu.

Foto: Daniel Vašut

Netopýr ušatý

Článek

Ženy byly v minulosti vnímány jako sexuálně náruživé, jako vampové a svůdnice, nebo jako sexuálně mrtvé, čímž byl míněn stav mysli "morálních" manželek.

Nejvášnivější ženy

Jedním z ukazatelů sexuálního uvědomění a zájmu je stupeň masturbace individua. (I když se samozřejmě bere v potaz, že u lidí, kteří mají hojně jiných sexuálních vybití, může být masturbace málo častá, či vůbec žádná.)

U vdaných i svobodných muslimských žen v Africe a ve východní Asii je masturbace tak běžnou záležitostí, že je považována za národní zvyk a obyčej, píší ve své knize Kolébka erotiky A. Edwards a R. E. L. Masters. "Tření" a "drcení" je považované za přirozený projev ženského sexuálního chování a ženská vášeň je odhadovaná jako desetkrát větší než mužská.

Z takové úvahy vychází i tvrzení, že jednu ženu uspokojí jen deset mužů. To zase vede k teorii, že žena věrná jednomu muži by měla čas od času masturbovat, aby byla plně spokojená. Traduje se dokonce, že francouzští vojáci před odchodem do války svým ženám opatřovali vibrátory, aby zabránili cizoložství v době své nepřítomnosti.

Nejméně vášnivé ženy

Moralisté a muži posedlí svou mužností často a rádi tvrdí, že ženy mají jen velmi slabé nebo neexistující sexuální cítění. Tvrdil to dokonce i Sir William Acton, který v devatenáctém století napsal několik sexuologických publikací. Od té doby byl liberály už mnohokrát zavržen.

Napsal například: "Většina žen (naštěstí pro ně) se sexuálním cítěním nijak zvlášť nezaobírá. Nejlepší matky, manželky a hospodyně vědí o sexuálním chtíči jen málo, nebo vůbec nic. Láska k domovu, dětem a domácím povinnostem jsou jejich jedinou vášní."

Skromná žena málokdy vyžaduje sexuální uspokojení i pro sebe samotnou. Podvoluje se svému manželovi, ale daleko raději by byla osvobozena od jeho pozornosti. Sir Acton ve svých tvrzeních šel až tak daleko, že prohlásil: "Nutit ženě sexuální pocity je hnusné hanobení." Připouštěl ovšem, že ženy z nižších tříd by možná takové emoce mít mohly.

Příště: Orgasmus.

Reklama

Související témata:

Související články

Encyklopedie sexu - Afrodisiaka

Lidé se od pradávna snaží nějakým způsobem vylepšit svůj partnerský život a povzbudit sexuální apetit. Sexuální síly zvyšují nejrůznější afrodisiaka. Mezi...

Encyklopedie sexu - Frigidita a přitažlivost

Rozmanité lektvary z podivných bylin a ještě podivnějších živočišných přísad nevařili naši předci pouze pro povzbuzení sexuálních sil. Občas se za pomoci...

Výběr článků

Načítám