Hlavní obsah

Encyklopedie sexu - Sexuální hrátky

V otázkách erotiky a uspokojování sexuálních fantazií byli lidé vynalézaví od pradávna. Záznamy o nejrůznějších nekoitálních technikách jsou staré čtyři tisíce let. V moderních sexuálních příručkách se tedy jen těžko může objevit něco převratně nového. Dnešní díl encyklopedie sexuálních rekordů se bude věnovat sexuálním hrátkám.

Foto: Jana Bystrzonovská

Fire Dance 2011, valčík

Článek

Co se líbí jednomu člověku, nemusí se už líbit druhému. To, co je pro jednoho člověka neobyčejně vzrušující, může jiný považovat za nepříjemné nebo za nezajímavé. Na druhou stranu mají však lidé mnoho společných zálib. Všichni jsou konec konců fyzicky i psychologicky stavění podobně.

Nejefektivnější sexuální hrátky

Podobnost lidí umožňuje určitým způsobem zobecňovat, co je líbivé a slaví při sexuálních hrátkách úspěch. Sexuologové se na základě různých dotazníků a průzkumů shodli na tom, že nejvíce stimulující sexuální technikou je často orální sex.

Líbání a lízání genitálií partnera je obecně nejoblíbenější nekoitální praktikou. V tomto směru se proslavila zejména pozice "soixante-neuf" neboli 69, při které mohou partneři provozovat orální sex simultánně.

Nejnebezpečnější sexuální hrátky

Praktiky, které některým lidem připadají vzrušující, jsou často velice nebezpečné. Existují různé sadistické metody, které rozhodně nejsou k doporučení. Historické záznamy zmiňují případy, kdy při nich byli lidé ušleháni k smrti, ukřižováni či upáleni. Je těžko k uvěření, že si lidé nebyli vědomi rizik, které výše zmíněné počínání nese.

Jsou ovšem i nebezpečné praktiky, které se tak na první pohled nejeví. Například cunnilinctus. Muž, který ženu orálně uspokojuje, ji při tom totiž v extrémním případě může i zabít.

V Encyklopedii sexuálních rekordů G. L. Simmonse se totiž tvrdí, že kdyby muž ženě úmyslně či omylem do vagíny foukl, mohl by jí přivodit vzduchovou embolii. Lékařská literatura se o takových případech také zmiňuje. Smrt prý nastává velmi rychle, je otázkou pár sekund.

Je jisté, že takové techniky se o trvalost a spokojenost vztahu příliš nezaslouží.

Nejaktivnější sexuální hráči

Felaci a cunnilinctus klasifikují sexuální odborníci do kategorie extrakoitálního pohlavního styku. Do té patří ještě extrakoitální sexuální aktivita zvaná petting. Toto anglické slovo popisuje dotýkání se rukama nebo ústy erotogenních zón od pasu dolů. Většinou se jedná o předehru koitu, může však samostatně vést k výronu semene a vyvrcholení.

Sexuolog Kinsey ve svých záznamech uvádí, že frekvence uspokojování extrakoitální cestou často závisí na věku. Svobodní muži od 21 do 25 let jsou schopni pettingem dosáhnout vyvrcholení daleko častěji než muži v jiných věkových kategoriích.

I tak ale nejsou rekordní záznamy nijak ohromující. V průměru uvádějí frekvenci sedmkrát v týdnu. Mladší muži, od 16 do 20 let, uvádějí počet 4,5krát za týden. Číslo je menší než u starší kategorie, protože uvedení mladíci jsou příliš zaneprázdnění masturbací (15x týdně).

Nejslavnější rada týkající se sexuálních hrátek

Císařovna Marie Terezie nebyla na počátku svého manželství s Františkem Štěpánem Lotrinským schopna otěhotnět. Svou předpokládanou neplodnost konzultovala s dvorním lékařem Van Sweitenem.

Ten se rozhodl, že královna potřebuje dosáhnout orgasmu, aby byla plodná. Řekl jí proto: "Vaše Veličenstvo, dovoluji si být toho názoru, že by měl být před pohlavním stykem Váš klitoris po delší dobu drážděn."

Zda se císařovna této rady držela, to nikdo neví. Všichni ovšem vědí, že orgasmus nemá na početí žádný vliv. Tato rada však mohla mít nějaký "placebo" efekt, protože fakta hovoří za vše. Marie Terezie porodila dětí šestnáct.

Příště: Ejakulace

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám