Hlavní obsah

Encyklopedie sexu - Frigidita a přitažlivost

Rozmanité lektvary z podivných bylin a ještě podivnějších živočišných přísad nevařili naši předci pouze pro povzbuzení sexuálních sil. Občas se za pomoci odvarů z fauny i flóry snažili i léčit. V dnešním díle sexuální encyklopedie bude tématem nejkomplikovanější kúra frigidity a nejpodivnější způsob získání na přitažlivosti.

Článek

Recepty na jednotlivá afrodisiaka bývaly zvláštní a velmi komplikované. O nic lehčí nejsou ani rady, jak vyrobit lék na vyléčení ženské frigidity. Do léčebné směsi patří totiž nejenom různé bylinky, ale také zvířecí části. Ty předci obvykle svařovali dohromady a poté slepovali za pomoci medu do pilulek. Nad kotlíkem s lektvarem navíc museli provádět různé rituální pohyby.

Nejkomplikovanější lék na frigiditu

Magie ostatně byla považována za velkou pomocnici alchymie. Ona nejzvláštnější kúra frigidity například vyžadovala opravdu čarodějné schopnosti, a to zejména při shánění ingrediencí. Do léku totiž patří vzácný druh červených netopýrů. Druh, který je zvyklý v párech odpočívat uprostřed červených květů banánovníků. Výrobci této složité kúry museli netopýry nejprve najít, poté chytit, usušit, rozemlít na prášek a tím poté posypat frigidní ženu. Ta si nakonec díky netopýřímu poprašku začala připadat sexy a její frigidita byla zapomenuta.

Nejpodivnější lásky šarm

Podivné nebývalo jen navracení a vylepšování sexuální potence či léčba žen s chladnějším než žádaným přístupem k erotickým hrátkám, zvláštním způsobem si lidé láskychtiví mnohdy i počínali.

V jedné staré irské legendě se například praví, že zamilované dívky podnikaly nájezdy na hřbitovy a hledaly těla pohřbená přesně devět dní. Jakmile takové tělo našly, vyřízly z něj pruh kůže dlouhý od temene hlavy až k patě. Tento pruh pokožky zemřelého poté noc co noc omotávaly okolo ruky či nohy spícího milence a sundávaly jej až předtím, než se milovaný probudil. Dařilo-li se dívce tuto činnost tajit a úspěšně den za dnem provádět, láska jejího milého byla pevná a stálá.

Ještě krutější a neobvyklejší byl z literatury známý způsob přípravy nápoje lásky čarodějnice Canidie. Ta pro přípravu svého lektvaru musela napřed unést mladého chlapce, poté ho až po bradu zahrabat do země a nechat vyhladovět. Ubohý mladík měl jídlo na dohled u své hlavy, ale tím, že měl ruce uvězněné v zemi, nemohl se najíst a vyhladovělý zemřel. Čarodějnice mu poté vyřízla játra a spolu s jeho kostní dření je přidala do svého, zaručeně účinného, nápoje lásky.

Příště: Největší a nejmenší odhadovaná míra ženské vášně.

Reklama

Související témata:

Související články

Encyklopedie sexu - Afrodisiaka

Lidé se od pradávna snaží nějakým způsobem vylepšit svůj partnerský život a povzbudit sexuální apetit. Sexuální síly zvyšují nejrůznější afrodisiaka. Mezi...

Výběr článků

Načítám