Hlavní obsah

Dvou třetinám mladých lidí vyhovuje sexuální výpomoc mezi přáteli

– Detroit

Mohou dva lidé, co spolu souloží, zůstat přáteli? Na tuto otázku se zeptali odborníci ze dvou amerických univerzit vysokoškoláků a dostalo se jim překvapující odpovědi, tedy že mohou. A takový vztah bez závazků prý vyhovuje šedesáti procentům z nich, kteří podobné „přátelství s výhodami“ mají nebo někdy měli.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní výhodou sexuálního poměru mezi přáteli je vztah bez závazků, uvedly dvě třetiny respondentů.

Článek

Experty z Wayne State University a Michigan State University zajímalo, zda by tento typ vztahu chtěli nebo nechtěli studenti mít a jaké výhody a nevýhody tyto vztahy mají. Dvě třetiny dotázaných odpověděly, že podobný vztah měly, a 36 procent z nich dokonce podobný vztah udržovalo v době výzkumu.

Hlavní výhodou takového vztahu prý je fakt, že je to vztah „bez závazků“, což uvedlo 59,7 procenta. Druhou nevětší výhodou pak byl prostě dostupný sex, kvůli němuž takový vztah vede 55,6 procenta lidí.

„Ten vztah je považován za výhodný, protože poskytuje relativně bezpečí a vyhovující prostředí pro rekreační sex,“ uvedli autoři studie Melissa A. Bissonová a Timothy R. Levine.

Nevýhodami vztahu a největšími strašáky pak byla možnost, že se rozvinou mezi „přáteli“ jiné city (65,3 procenta), pokazí se vztah (28,2 procenta) a vynoří se negativní emoce (27,4 procenta). Pohlavních chorob se přitom bálo jen 9,7 procenta studentů.

Studii publikoval odborný časopis Archives of Sexual Behavior.

Reklama

Související témata:

Související články

Každý druhý zažil lásku či sex na pracovišti

Milostné vztahy na pracovišti nejsou žádnou vzácností. Podle statistik dokonce každá pátá láska a každé třetí manželství začalo právě v zaměstnání. Vždyť, kde...

Výběr článků

Načítám