Hlavní obsah

Deník čerstvého otce - Bazén

Novinky, Robert Fajman

Těsně po třístém dnu života naší holčinky jsme se s ní konečně vypravili do bazénu.

Foto: Jiřina Soukupová

Lumír Král, předseda Klubu kaktusářů.

Článek

Samozřejmě krytého, únor není bílý, pole nevím zda sílí, ale na přehradu to ještě není.

Na rozdíl od jiných dětiček, které absolvovali svá první tempíčka už ve věku několika týdnů na kurzech miminkovského plavání, my jsme vyrazili až teď na vlastní pěst. Očekával jsem onen den D s menší hrůzou. Přeci jen doma se koupe ve vaně ve vodě kolem třicetičtyř stupňů a najednou bazén, notabene se slanou vodou (ten je nejblíže), teplota o deset stupňů nižší.. Hafo lidí, řev a tak dále.

Už jsem se viděl jak popisuji ony dramatické chvilky, které zaplnily vykachličkovanou budovu zoufalým řevem naší berušky. Ovšem - nic takového!

Drkotala zoubky, totiž, co to povídám, dásničkami (zoubky si stále dávají na čas), zvědavě pozorovala mumraj kolem, ale po zoufalství nebo dokonce křiku ani stopa. Po pár minutách už se hihňala a nadšeně podstupovala "spadla lžička do kafíčka", tedy bez potápění hlavy, samozřejmě.

Já sám se koupal ať už v přírodě či bazénu za poslední roky párkrát, takže jsem si pár tempy též rád zpestřil svůj antisportovní život.

Alžbětku jsem usadili do speciálního nafukovacího kruhu s křížovým popruhem, který nám zapůjčila známá a bylo.

Jak se tedy zdá, naše dcerka rozhodně není s vodní hladinou ve válečném stavu, což je milá zkušenost. Ale ona všechna miminka mají povětšinou vodu ráda. Pravda, po pár minutách začala pomalu nabírat barvu do modra, ale neprotestovala (smála se!).

Já se naučil plavat snad až v pěti letech a dodnes si netroufám na nějaké dálkové plavby. Ne že bych nedoplaval, kam si usmyslím, ale na nějaké dlouhé ráchání nejsem. Vlezu tam, zaplavu a zase zpátky, z vody a domů. Nejsem ten opalovací typ, co vydrží půl dne u vody..

Hned jsme si s onou zapůjčitelkou dětského kruhu domluvili pravidelné návštěvy bazénu, aby se holčinky otrkaly. Její Barunka je o den starší než naše Bětulína, což není vůbec špatná známost. Poklábosit, porovnat zkušenosti, návštěvy - hojně využíváme!

Po návratu z bazénu měla naše berka extrémně výtečnou náladu. Lezla po bytě dravčím tempem. Den ode dne zvyšuje rychlost, kterou je schopna se přesunout z ložnice až do koupelny i kamkoliv jinam. (K pračce, myčce, stojanu s prádlem, počítači, poličce s literaturou, zásuvce s nabíječkou - prostě k největším zajímavostem vesmíru našeho bytu.) Což se rovná - zvýšit ostražitost a nespouštět ji z očí :o)..

Přitom ještě zvládla vlastnoručně krmit psa keksy a vycákat mu všechnu vodu z misky.

Zaslouženým spánkem usnula až před půlnocí. Dobrou noc, plavci i neplavci.

Reklama

Související témata:

Související články

Deník čerstvého otce - Obžerství

Drahá dcero, máš za sebou prvního Silvestra svého života. Ne že by tě to jakkoliv zviklalo od běžného denního režimu. Celé jsi to spokojeně a rozumně prospala!

Výběr článků

Načítám