Hlavní obsah

Co o vašem vztahu prozrazují příspěvky na sociálních sítích

Novinky, Eliška Fischerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K sociálním sítím přistupuje každý pár po svém. Někteří partneři běžně sdílejí společné fotografie, jiní nechtějí sdílet ani svou fotku ze svatby. Odborníci se shodují, že přístup páru ke sdílení fotek toho hodně vypovídá o celém vztahu. Jak jste na tom vy?

Foto: Profimedia.cz

Sociální sítě o vás prozradí více, než si myslíte.

Článek

V dnešní době si jenom stěží dokážeme představit, že by sociální sítě neexistovaly. Není divu, vždyť díky nim jsme v neustálém kontaktu s rodinou i blízkými přáteli. Sociální sítě sice na jedné straně posilují mezilidské vztahy, avšak na straně druhé mají negativní dopad na vztahy romantické.

„Mužům a ženám se neustále zobrazují příspěvky, které ukazují, jak má vypadat `ideální vztah`,“ tvrdí odborník na vztahy Jonathan Bennett. Podle jeho názoru v nás sociální sítě vyvolávají pocit, že v jiných vztazích „je tráva zelenější“. Bohužel, málokdy si uvědomíme, že většina fotografií na sociálních sítích neodráží skutečnost.

Zároveň je důležité přemýšlet nad tím, co naše chování na sociálních sítích prozrazuje o našem partnerském vztahu.

Proč je dobré přestat trávit tolik času na sociálních sítích

Vztahy a sex

Stěžujete si

Některé ženy využívají sociální sítě jako kanál, prostřednictvím kterého si mohou „ulevit“ od svých starostí. I když by se mohlo zdát, že vám zveřejnění partnerského problém pomůže, opak je pravdou.

„Jedná se o narušení soukromí vašeho partnera i vztahu, a především takový příspěvek ukazuje jenom na to, že jste zoufalá a toužíte po zájmu okolí,“ říká vztahová poradkyně Jane Greerová pro Brides.

Snažte se vyvarovat toho, abyste prohřešky partnera řešila se svou komunitou na sociálních sítích. Mnohem lepší bude, když problém vyřešíte společně a bez dalších diváků.

Vztah a sociální sítě: Žárlit, či nechat být, když partner sleduje jiné ženy

Vztahy a sex

 Sdílíte výjimečně

Pokud patříte k lidem, kteří sociální sítě používají sporadicky, pak je logické, že toho o vztahu příliš nesdílíte. Problém přichází v momentě, kdy příspěvky zveřejňujete na pravidelné bázi, avšak na partnera zcela zapomínáte.

„Takové chování může vypovídat o tom, že se za partnera stydíte, případně si ho nevážíte,“ vysvětluje Bennett. Podle Greerové je v pořádku, když dokážete naleznout rovnováhu mezi fotografiemi s partnerem a příspěvky z jiné oblasti života.

Na druhou stranu je možné, že si vážíte svého soukromí a intimity, a tudíž necítíte potřebu sdílet svůj vztah s neznámými lidmi.

Chcete vypadat na fotografiích lépe? Držte se následujících rad známé influencerky

Styl

Neustále sdílíte

Pravdou zůstává, že v pořádku není ani situace, kdy jsou vaše sociální sítě plné partnera a společných fotografií.

„Komentování partnerových fotek a sdílení výhradně společných snímků naznačuje, že si vztahem nejste dostatečně jistá, a neustále se musíte ujišťovat o jeho fungování,“ říká dohazovačka Rori Sassoonová.

Pokud je tento typ chování podobný spíše vašemu partnerovi, pak vás pravděpodobně považuje za svůj majetek, který chce neustále vystavovat na odiv.

Tereza Kostková: Mrzí mě, pro kolik lidí se sociální sítě proměnily ve skutečný život

Styl

Píšete milostné dopisy

Máte potřebu psát milostné dopisy, které následně vidí všichni vaši sledující? Pak jde podle odborníků o neupřímné chování. „Projevovat lásku, kterou cítíte k partnerovi, je krásná věc, ale s veřejnými projevy byste to neměla přehánět,“ poznamenává Sassoonová.

Pokud doopravdy máte něco na srdci a chcete to svému partnerovi sdělit, pak mu vše řekněte z očí do očí. Uvidíte, že tento způsob projevu lásky mu udělá mnohem větší radost než příspěvek na sociální síti.

Sdílíte perfektní fotky

To, jaké fotky zveřejňujeme na sociálních sítích, vypovídá o tom, kdo jsme a jak se cítíme v našem vztahu. Pokud patříte k lidem, kteří odmítnou zveřejnit nedokonalou fotku, pak pravděpodobně nejste spokojená ani se sebou, ani se svým vztahem.

„Zveřejňování výhradně perfektních fotek naznačuje, že chcete ostatní přesvědčit o tom, že váš vztah je dokonalý a bezchybný,“ dodává Bennett.

Terapeut Matěj Krejčí: Kdekomu dochází, že mobil sleduje až moc, ale neumí to řešit

Zdraví

Zveřejňujete jenom selfie

I když na staré dobré selfie fotce není nic špatného, rozhodně není dobré, když vaše sociální sítě obsahují výhradně tento typ snímků.

„Pokud zveřejňujete pouze selfie, případně odstraňujete z fotografie vašeho partnera, pak je jasné, že tento vztah nepovažujete za prioritu číslo jedna,” říká Bennett.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak si s partnerem promluvit o založení rodiny

Zatímco v dlouhodobých vztazích je konverzace o miminku na každodenním pořádku, čerstvě zamilované páry netuší, jak toto téma otevřít. Není divu, vždyť většina...

Výběr článků

Načítám