Hlavní obsah

Co je ve vztahu lepší řešit hned a neodkládat na později

Novinky, Dana Sokolová

Mnohdy se jedná o drobnosti, které na první pohled není vůbec nutné řešit. Ale i naprosté banality mohou časem přerůst v něco velkého, s čím už si tak lehce poradit nelze. Připravili jsme pro vás seznam věcí, které je lepší neodkládat a vyřešit je hned v počátku.

Jaké nedostatky by Češi svým partnerům netolerovaliVideo: Novinky

 
Článek

1. Když je partner posedlý chytrým telefonem anebo iPadem

V dnešní době skutečně nic neobvyklého. Chytrý telefon i iPad jednoduše svádí k neustálému používání. Někdo podlehne hrám či jiným velmi zajímavým aplikacím, další internetu. Jenže pokud hrátky s telefonem či tabletem zaujmou každou volnou chvilku, pak je na problém zaděláno.  Je tak nutné najít nějaký kompromis a stanovit si pravidla používání přístrojů v momentech společných chvilek.

2. Vše je závislé na mé aktivitě, na mé zodpovědnosti

Ženy často hned na počátku vztahu veškeré aktivity a organizaci společného času přebírají na sebe. Zprvu se tak cítí šťastné, ale postupem času, zvlášť pokud se jim narodí děti, je toho na ně jednoduše moc. Z pohodové a nadšené ženy se tak záhy stává unavená, vystresovaná žena na pokraji nervového zhroucení.

Ženy by si měly uvědomit, že nastaví-li hned v počátku nějaký systém, jakmile přestanou stíhat, měly by učinit vše pro změnu systému. Toho však nedocílí křikem a hádkami. Mnohem snazší je požádat své muže o pomoc. Muži jsou jednoduše jiní a mnohých věcí se sami nedovtípí.

Ženy se za to na ně ale nemohou zlobit. Pokud chtějí nejsnáze docílit jakékoliv změny, pak musí zkonkretizovat svá přání, potřeby, ale i nedostatky. Pokud žena požádá muže o konkrétní úkon, má větší šanci, že muž pochopí, co po něm žena chce a danou věc skutečně učiní.

3. Neřešte zdravotní problémy muže za lékaře

Jestli muži něco nemusí, tak je to návštěva u lékaře. Mnozí se bojí diagnózy, jiní svůj problém bagatelizují. Za každou cenu se tak snaží léčit doma s volně prodejnými léky. Žena pak dlouhodobě trpí. Nemocný muž je horší než malé dítě. Neustále si jen stěžuje, vzdychá, je nepříjemný na celý svět a od ženy si nechá doslova sloužit.

Pokud muž včas zajde k lékaři, pak se čas léčby může zkrátit na minimum a hrozba nejrůznějších nedorozumění se minimalizuje. Navíc lékař může zjistit skutečnou příčinu problémů.

4. Ničí mou autoritu před dětmi

V některých rodinách každodenní situace. Jeden z partnerů nastaví nějaké pravidlo a druhý ho za jeho zády s dětmi porušuje. Mnohem horší je, když jeden rodič dítěti něco přikáže a druhý mu to rázem povolí, apod.

Rodiče si tak vzájemně podkopávají autoritu a to rozhodně není správné. Pokud jeden rodič s rozhodnutím druhého nesouhlasí, pak by všechny tyto věci měli řešit mimo dosah dětí. Jakmile jsou toho děti svědky, dalšímu fungování rodiny to velmi škodí. Rodiče by jednoduše před dětmi měli být jednotní.

5. Výčitky typu příliš levné, či příliš drahé

Pohled na hospodaření je u každého jedince různý. Samozřejmě záleží na výchově a v jaké domácnosti vyrůstal. To co je pro jednoho problém, tak může být pro jiného samozřejmost. Pokud dva lidé mají naprosto odlišné pohledy na hospodaření s penězi, pak by se měli domluvit na společné kase, kam budou vkládat většinu svých příjmů, ale minimálně jednu třetinu z nich by si měli nechat jen pro vlastní účely. A je na každém z nich, za co tyhle své peníze utratí.

6. Chování přátel a rodiny  

Není vždy snadné zalíbit se rodině i blízkým přátelům partnera. Člověk se může přetrhnout i být nadpozemsky milý, ale respektu se od blízkých partnera stejně nedočká.  V takových okamžicích by měl zareagovat především partner, který by měl všem dát jasně najevo, že vy jste jeho vyvolená, má vás rád a požádat je o shovívavost.

7. Neustálé stížnosti

Každý má občas špatný den, ale jakmile se tyto dny s určitou pravidelností opakují a člověk od partnera neslyší nic jiného než stížnosti, je nejvyšší čas to začít řešit. Nejlepší je najít na každé věci, na kterou si partner stěžuje něco pozitivního. A pokud ani na to partner nezareaguje, pak mu narovinu říct, jak vše vnímáte a požádat ho o rychlou změnu v jeho chování.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak dostat do chomoutu věčného samotáře

Okouzlit typického představitele starého mládence není až tak složité, ale udržet si dlouhodobě jeho zájem, případně ho dovést až před oltář a založit s ním...

Výběr článků

Načítám