Hlavní obsah

Co by si muži měli raději nechat pro sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Upřímnost a otevřenost je pro vztah dvou lidí klíčová. Muži však mají problémy vyjít s pravdou ven a být stejně otevření jako jsou ženy k nim. Mít před druhým tajemství není zcela optimální, na druhou stranu jsou věci, o kterých se skutečně vyplatí raději mlčet.

Foto: Profimedia.cz

Nezáleží na tom, jak krásnou partnerku má muž vedle sebe, pohledu na ostatní ženy se prostě čas od času neubrání.

Článek

Vynucený obdiv partnerky

Každý muž se cítí dobře, když čas od času od své partnerky slyší pochvalná slova týkající se svého vzhledu, vlastností nebo schopností. Podle womensday.com je to součást posílení jeho sebevědomí. Nicméně v případě, že muž před ženou odhalí tuto zvláštní potřebu pozornosti a řekne: „Potřebuju, abys mi dávala najevo, jak jsem úžasný.“ Tak dá najevo, že mu z vaší strany v tomto ohledu něco chybí.

Není dobré čekat, až se muž přizná, že mu schází pár obdivných slov. Tomu lze zabránit například pochvalou, když třeba převezme iniciativu a sám zařídí dovolenou, aniž by mu musela asistovat žena. Nejen ženy, ale i muže kompliment potěší.

Neskrývané pozorování jiných žen

Nezáleží na tom, jak krásnou partnerku má muž vedle sebe, pohledu na ostatní ženy se prostě čas od času neubrání. To je zcela přirozené. Nicméně podstatné je, aby zachoval muž tvář a nedal na sobě najevo, že ho právě procházející brunetka s extrémně dlouhýma nohama zaujala.

A když už neutají pohledy, je dobré si aspoň odpustit obdivné komentáře typu: „Ta brunetka na baru má ale krásný nohy," které mohou ženu přinejmenším naštvat, přinejhorším i zranit. Někdy je zkrátka lepší nejdřív myslet a až potom jednat a mluvit.

Upřímná kritika vzhledu

„Tedy, ty šaty ti nějak přidávají na váze, ne?“ Ať je to pravda, či ne. Ať žena přibrala, či ne, tohle by muž neměl za žádných okolností vyslovit, protože hrozí riziko, že ženu urazí. Pokud si je jeho partnerka vědoma toho, že přibrala na váze, tak jí jen její podezření potvrdí a tím uvede do ještě větší deprese.

V případě, že to pravda není, tak jí nasadí zbytečně brouka do hlavy a naočkuje podezřením, že už se svému příteli nelíbí. Negativní hodnocení nikdo neslyší rád, od partnera většinou žena čeká naopak podporu i v období, kdy není zcela ve formě. Věta: „Jsi krásná,“ potěší každou ženu, i když to v danou chvíli není až tak úplně pravda.

Pochybnosti o sexu

Větou: „Sex s tebou je skvělý, ale co to nějak oživit,“ prakticky dá muž své partnerce najevo, že jejich milostný život je v podstatě ucházející, ale ledacos by se na něm dalo zlepšit. U mužů je často problém, že jednou větou dokážou velmi snadno nejen ženu urazit, ale dokonce jí ublížit. A sex je velmi ošemetné téma.

Každá žena usiluje o to, aby byl její milý v sexu maximálně spokojený. U některých žen se může objevit strach z toho, že když jejich partner nebude v tomto ohledu šťastný, tak bude mít větší tendenci hledat jinde a být nevěrný.

Neochota ženu vyslechnout

Když se partner potřebuje vypovídat, jeho přítelkyně musí všeho nechat, vyslechnout ho a rozebrat s ním vše do detailu, tak je to v pořádku. Ovšem nedej bože, když tomu má být naopak a chce něco probrat žena. Když jde o banalitu a žena to chce se svou drahou polovičkou rozebrat zrovna ve chvíli, kdy vrcholí druhý poločas ve fotbale, pak je oheň na střeše a žena pravděpodobně uslyší větu: "Prosím tě, teď ne." Někdy musí jít všechno stranou, když muž vidí, že se jeho přítelkyně necítí dobře a potřebuje si promluvit.

Lhaní partnerce

„Lhal jsem ti, abych měl klid.“ Tak pokud se tato věta objeví ve vztahu dvou lidí, tak je třeba se zamyslet, zda není něco špatně. Ať už provede muž cokoli, nikdy nesmí mít strach se ke své chybě přiznat. V tomto případě je většinou chyba na obou stranách.

Muž má tím pádem problém s upřímností a žena s tolerancí k chybám svého partnera. Je třeba naučit se komunikovat i o méně příjemnějších věcech a společně nacházet řešení. Žena by v takovém případě měla naučit svého partnera otevřenosti a dát mu najevo, že za chyby nepřijde trest v podobě hádky.

Nespokojenost s partnerkou

Ano, miluje vás takovou, jaká jste, jestli však mimoděk řekne: „Mohla by ses o sebe zase víc starat,“ pak je třeba se zamyslet nad tím, proč. Některé ženy mají sklony k tomu o sebe přestat pečovat, když získají pomyslnou jistotu ve vztahu. To však není dobře. Stoprocentní jistota neexistuje.

Navíc žena by o sebe neměla pečovat jen kvůli partnerovi, ale také kvůli sobě. Chybou muže je však ženu na plná ústa zkritizovat. Někdy je lepší snažit se opatrně něco naznačit, aby nedošlo ke zbytečným konfliktům. Například překonat odpor k obchodům s oblečením a nabídnout partnerce společné nákupy.

Odpor k dělení práce na mužská/ženská

Některé ženy žijí v domnění, že se práce, ať už v domácnosti nebo například na zahradě rozděluje na mužskou a ženskou. Takže pokud partneři přijedou na chalupu a žena automaticky počítá, že se muž postará o hrabání listí na zahradě, zatímco ona bude vařit, může dojít k tomu, že muž řekne: „Co to je za hloupost dělit práci na mužskou a ženskou?“ Není řešením sdělit ženě, že její rozdělení činností je jaksi v moderní době zcestné, ale raději jí nabídnout společné hrabání, při kterém si mohou i popovídat.

Výčitky ohledně peněz

Když muž vysloví: „Musíš pořád tolik utrácet?“ velmi pravděpodobně tím partnerce dává najevo, že jejich finanční situace není zcela růžová a měli by začít více přemýšlet o výdajích. Muži to mohou považovat za svou slabinu, že se v danou chvíli nedokážou o partnerku postarat a dají to najevo nešťastnými výčitkami.

Nechtějí vypadat v očích ženy neschopně, a tak to mnohdy raději maskují, ovšem ne zcela vhodným způsobem. Vždy je lepší jít s pravdou ven a přiznat vlastní vinu, než něco shazovat na druhého ve snaze odvrátit od sebe pozornost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám