Hlavní obsah

Co by se měli muži naučit od Christiana Greye z Padesáti odstínů šedi

Novinky, das

Trilogii Padesát odstínu šedi doslova hltaly milióny žen po celém světě. Podle odborníků to ale nebylo jen příběhem připomínajícím pohádku o Popelce, kdy se mladá dívka z prostých poměrů zamiluje do atraktivního miliardáře. Ale především vášní mezi milenci, kterou mnohé páry ve svých vztazích postrádají a mají se tedy od hrdinů knihy hodně co učit. A to především muži.

Foto: Profimedia.cz

Kouzlo Christiana spočívalo v tom, že si dával na předehrách velmi záležet. (Ilustrační foto)

Článek

Vztahová koučka Kim Olverová sestavila ty nejdůležitější věci, na které by muži při milování neměli zapomínat. A inspirovat se nechala právě postavou Christiana Greye.

1. Předehra - muži ji často podceňují, přitom pro většinu žen je tím nejdůležitějším v navození jejich náruživosti. Do předehry ale nespadají jen samotné doteky těsně před pohlavním stykem, ale i hezké smsky či milý telefonát během dne apod.

Pokud si muž udělá čas a během dne začne ženu připravovat na to, co s ní večer plánuje, pak samotný prožitek bude pro oba mnohem intenzivnější. Žena potřebuje na vše mnohem víc času než muž. Kouzlo Christiana spočívalo v tom, že si dával na předehrách tak záležet, že ho Anastázie doslova prosila, aby již přestal a přešel k vlastnímu aktu milování. Christian jednoduše hleděl především na Anastázii a až následně na sebe.

2. Mluvení o sexu - ženy dopředu rády vědí, jaké plány s nimi muži nejen v ložnici mají. Zvlášť pokud plánují něco netradičního.

Není pravda, že by ženy nerady experimentovaly. Jen rády přitom sdílejí potěšení. To znamená, že muži na ně musí za všech okolností myslet - na jejich prožitky, pocity a do ničeho je nenutit. Zvlášť pokud s tím ženy dopředu nesouhlasily a nedaly jim k tomu své povolení.

3. Středem vesmíru - muž nemusí být miliardář, aby ze ženy udělal střed vesmíru. Ženy touží být pro své muže vším, chtějí se cítit milovány... a toho lze docílit i bez peněz a hmotných statků. K tomu, aby si žena svého muže vážila je zapotřebí vzájemná úcta, respekt, schopnost naslouchat a vzájemná vstřícnost. Zároveň uvědomění si, jak moc důležitý v jeho životě ten druhý je, jak moc mu je s ním krásně a občas mu za vše poděkovat.

4. Nadvláda - žádná žena nechce být sama od sebe pod nadvládou někoho dalšího ani svého muže. Nicméně pokud se partneři dohodnou a vyzkouší si při milování dominantní i submisivní roli, nemusí to být na škodu. Vše musí být založeno na důvěře, otevřenosti a ochotě skončit v okamžiku, kdy to pro druhého nebude příjemné a bude s tím chtít přestat.

5. Umění vyjednávat - pokud se jednomu něco nelíbí, pak by to měl umět nahlas říct a pokusit se s druhým hledat kompromis. Nesouhlasit neznamená okamžitě odsoudit. Vše je o toleranci, ústupcích a schopnosti domluvit se na společných pravidlech. Pokud je jeden z partnerů kvůli něčemu naštvaný, pak by měl umět tomu druhému vysvětlit, proč je naštvaný, co ho trápí, případně čeho se bojí a snažit se s ním o všem promluvit. Pro každého totiž může být důležité něco jiného a je zapotřebí vyvinout skutečné úsilí, aby bylo vytvořeno řešení, jež by vyhovovalo oběma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám