Hlavní obsah

Co by muži měli vědět o ženách

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavním popudem k seznámení bývá na počátku vzájemná přitažlivost. Někdy ale další vývoj vztahu vázne jednoduše na tom, že si jedinci opačného pohlaví vzájemně moc nerozumějí. Pro muže jsou některé ženy dokonce natolik komplikované, že je ze strachu z možných potíží v budoucnu raději brzy pustí k vodě. Přitom k jejich pochopení stačí vědět pár zásadních věcí.

Foto: Profimedia.cz

Ženské chování muži mnohdy nechápou.

Článek

Jak kdysi pronesl slavný dramatik Oscar Wilde, ženy byly stvořeny proto, aby byly milovány, a ne proto, aby byly chápány. U některých to platí do puntíku. Pro moderní muže to ale neznamená, že by se dámám „složitější” povahy měli hned vyhýbat. Někdy jen stačí vědět, jak na ně. Kdy je lepší konat a kdy raději mlčet.

Ať je to, jak chce, ženy jsou také jen lidé. I přes někdy zcela nepochopitelné chování chtějí to samé co muži – být milovány, uznávány a doceněny. Někdy ale bývá pro muže těžké pochopit, že zrovna tohle ženy chtějí. A proč chtějí zrovna to.

Některé zlomové okamžiky, které vedou k lepšímu pochopení partnerky a zabrání tak často zbytečným nedorozuměním, přinesl server Askmen.

Je jedno, co partner řekne. Důležité jsou pocity ženy 

Je dobré, aby muži věděli, že ženské pocity jsou vždy to nejdůležitější. Tedy konkrétně jak se žena cítí a jak sama sebe vnímá. Pokud má partnerka pocit, že její tělo není dokonalé, a vidí na sobě spoustu chyb, ani nejdokonalejší řeči o tom, jak je pro muže přitažlivá a sexy, nemusí problém vyřešit.

V takovém případě je nasnadě jediné – změnit pocity a vnímání ženy. A jak toho dosáhnout? Rozhodně méně slovy – více činy. Slova vyprchají, důkazy o lásce muže přetrvají.

Muži se řídí logikou, ženy emocemi

Nejde o to, že by ženy a logika nešly dohromady. I něžnější pohlaví často využívá logického myšlení nebo chování, někdy dokonce výrazněji než muži. Jde spíše o to, že každodenní chování ženy je mnohem více kromě jiného řízeno právě emocemi.

Možná je to tím, že společnost vidí muže jako silnější pohlaví, které by se nemělo nechat ovlivňovat právě pocity. Muž, který by se tak choval, by byl označován za příliš zženštilého.

V návaznosti na to pak řada mužů nedokáže mít takový přehled v emocích a citech, jako mají ženy. Jaká rada z toho plyne pro muže? Nebát se vyjádřit své emoce, radosti i bolesti. Když už se neotevřít partnerce, tak komu?

Z tohoto bodu ale vyplývá i jedna rada pro ženy. Chtějí-li, aby partner věděl, jak se cítí, musí to říct. Málokterý muž to totiž z pouhých náznaků pozná.

Ženy nedělí své pocity

Tento bod je pro muže obzvláště důležitý. Pánové jsou většinou zvyklí chovat se tak, aby jedna špatná zkušenost nebo zážitek neovlivňovaly další věci, které se během dne stanou. Naštvaní z práce tak většinou přijdou domů, a i když jsou zkroušení, dají partnerce pusu a baví se poměrně normálně.

U žen je viditelný zcela jiný přístup. Pokud má partnerka špatný den v práci, ve většině případů se to promítne jak do její celkové nálady, tak i do dalšího chování v průběhu dne.

V takové situaci je lepší nedělat nic a situaci ani neřešit. Rady ze strany partnera typu „zapomeň na to“ nebo „to bude dobrý“ moc nepomáhají. Spíše skončí hádkou, na jejímž konci muž nebude ani možná vědět, co udělal špatně.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak si v novém roce vylepšit milostný život

Leden či únor bývají nejčastějším obdobím, kdy se lidé snaží plnit různá předsevzetí, jež si s příchodem nového roku dali. Někdo chce zhubnout, jiný přestat...

Signály, že vztah spěje k rozchodu

Partnerství je sice krásná, občas ale velice náročná věc. Hledání životního druha se někdy neobejde bez přešlapů a srdceryvných rozchodů, kdy jeden z dvojice...

Jak se po zklamání naučit opět milovat

V dnešní době je relativně náročné najít lásku a vztah na celý život. Častokrát je potřeba polevit a ustoupit ze svých požadavků. Mnohdy si je člověk sám...

Výběr článků

Načítám