Hlavní obsah

Čína uvolňuje tabu kolem sexu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Dlouho zažitá tabu kolem sexu postupně uvolňuje Čína, která vůbec poprvé pořádá rozsáhlý průzkum, v němž se ptá žen na velmi intimní otázky. Průzkum se uskutečňuje prostřednictvím internetových stránek.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Na nich mohou ženy starší 21 let odpovědět na 34 otázek typu: "Jak často měsíčně se milujete?" "Máte ze sexu potěšení?" či "Měla jste někdy milence?"

Polovina žen nedosahuje orgasmu

"Cílem průzkumu je zjistit, jaké postavení mají čínské ženy v pohlavním životě, analyzovat jejich sexuální chování a psychologii a poskytnout sexuální znalosti a rady," říká sexuolog Ma Siao-nien. Při úzce zacíleném průzkumu před deseti lety se mimo jiné zjistilo, že padesát procent Číňanek při sexu nedosahuje orgasmu.

Při jiném průzkumu veřejného mínění vyšlo najevo, že podle 91 procent žen je na pracovištích běžná diskriminace na základě pohlaví.

V Číně je všeobecně akceptováno, že přitažlivé ženy dostávají lepší zaměstnání, a proto ženy často posílají značně odvážné fotografie svým zaměstnavatelům a v životopise zdůrazňují takové přednosti, jako je zpěv, tanec či schopnost pít.

Reklama

Související témata:

Související články

Desítky miliónů Číňanů nepoznají ženu

Čínské úřady nabízejí rodičům mimořádné finanční odměny v případě, že se jim narodí holčička. Snaží se tak napravit neradostné populační statistiky. V roce...

Výběr článků

Načítám