Hlavní obsah

Čím ženy dohánějí muže k šílenství

Novinky, bok

O mužích se všeobecně tvrdí, že často střídají partnerky, jsou povrchní a neumějí být věrní. O ženách zase, že jsou vypočítavé potvory. Něco pravdy bude nejspíš na každém tvrzení. Je pravda, že zvláště ženy dokážou mnohými svými reakcemi a chováním všeobecně dohánět muže doslova k šílenství.

Foto: Profimedia.cz

Ženské slzy. Zbraň, se kterou si ne každý muž umí poradit. Ilustrační foto

Článek

Když ve vztahu něco skřípe, mají lidé tendence svádět vinu na druhé pohlaví, než aby hledali chybu nejdřív u sebe. Když navíc opadne růžové opojení zamilovanosti, najednou vidí, nebo dokonce hledají chyby či vady v chování, které byly dříve malichernostmi.

Nějakou tu nedokonalost má každý člověk. Je ale pravda, že ženy dokážou být mnohdy zákeřnější a lstivější, úmyslně, či neúmyslně. Pak se není čemu divit, že mnohé jejich činy dovádějí muže doslova k šílenství.

Přehled některých situací, které dokážou muže spolehlivě vytočit, přinesl server Askmen.

Nezvedají telefon

Tato situace může nastat jak na samotném počátku vztahu, tak i v jeho průběhu. Pokaždé má navíc trošku odlišný důvod, proč ženy hovor nepřijmou.

V první situaci, kdy se seznámily s novým mužem, možná telefon neberou proto, že nemají jednoduše zájem o další schůzku. Něco na té první už mohlo být špatně. Je ale také možné, že záměrně uvedly špatné číslo. A to proto, že bylo v danou chvíli prostě jednodušší dát muži špatné číslo a nechat ho doufat v něco víc, než rovnou přiznat, že on není a nebude ten pravý.

I v průběhu vztahu, a to klidně i dlouholetého, může nastat chvíle, kdy ženy záměrně nezvedají telefon své drahé polovičce. Proč? Ze vzteku, schválně, aby muže naštvaly, důvodů je celá řada. Ať je to, jak chce, mužské ego to většinou raní spolehlivě. Málokterý muž totiž přejde bez povšimnutí, že nemusí být vždy na prvním místě v životě ženy.

Emocionální manipulátorky 

Umění manipulovat s opačným pohlavím dle vlastních potřeb jde mnohým ženám doslova na výbornou. A stačí k tomu málo. Nenápadná slza v oku, případně i zoufalý pláč – záleží na tom, čeho chce žena dosáhnout. Jisté je, že mnozí muži nevědí, jak se v takových situacích zachovat. Pokud na ně tedy ženy vytasí zbraň v podobě slz, jsou zoufalí a pro uklidnění situace raději vyhoví přání, které má žena určitě ukryté v rukávu.

Fyzické násilí

V moderní době, kdy se rozdíly mezi muži a ženami stírají, se objevuje jeden fenomén, který pánům není vůbec po chuti – fyzické násilí ze strany ženy. Hlavně za situace, kdy muži ctí pravidlo, že ženu nikdy neuhodí, může být setkání s takovýmto faktem dost stresující.

Mnohé ženy tímto chováním získávají pocit nadřazenosti, jiné zase zoufalou fackou vyjadřují svou frustraci nad něčím, co neumějí slovně vyjádřit.

Veřejná kritika 

Dalším stresujícím faktorem může být pro muže fakt, když ho žena, kterou miluje, kritizuje na veřejnosti před zraky naprosto cizích lidí. Takové chování nevede k ničemu dobrému, spíše bude pravděpodobným důvodem, proč se vztah dříve či později rozpadne.

Sex jako odměna i zbraň 

Sex je součástí téměř každého vztahu. Stejně jako je potěšením, může fungovat i jako zbraň v tom nejnevhodnějším okamžiku. Odmítání sexu jako určitou formu sociálního nátlaku koneckonců podle odborníků ženy používají už po staletí. Další ženská praktika, kterou muži ze srdce nenávidí, ale málokdy s ní něco dokážou udělat.

Testování partnera

„Opravdu jsem pro něj ta nejdůležitější na světě? Co když to jen tak říká?” To napadne nejednu ženu a najít na to uspokojivou odpověď nebývá snadné. Možná ještě horší je pak hledání odpovědi formou testování.

„Říká, že se mnou je nejraději, tak mu zavolám na sraz s kamarády, aby ke mně hned přijel.” Možná to zní až dětinsky, ale i takto se mnohé ženy chovají. Pokud muž ihned všeho nechá a dorazí, jsou spokojené.

Tak se ale dnes zachová jen málokterý muž, a nemusí to hned znamenat, že partnerku nemiluje. Jen má rád své soukromí a chvíle strávené s kamarády. Takové chování ale v málo sebejistých a panovačných ženách vyvolává pocit nedůvěry, který může vyústit i ve vyčítavou větu „Kdybys mě doopravdy miloval...”.

Ať je to, jak chce, takové ženské chování je dost kruté a malicherné a vztahu na délce rozhodně nepřidá.

Flirtování s jinými 

Nevinné flirtování ještě nikomu neublížilo, řekne si nejedna žena. Pokud je single, tak určitě ne, jiné to je ale ve vztahu. I když si tím může jen dokazovat, že i s partnerem po boku je pro ostatní muže i tak stále žádoucí, muž to tak rozhodně nevidí.

Takové chování bere jako doklad nevyzrálosti, manipulativnosti a koketnosti. Nic z toho není pro trvalý vztah prospěšné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám