Hlavní obsah

Chytrá pohovka rozsvítí, na sex ale zapomeňte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUBLIN

Zdá se, že se splnil sen všech velikých lenochů. V Irsku byla představena superpohovka, z níž půjde pohodlně ovládat hrnky na vařiči, rychlovarnou konvici a světla v místnosti či dokonce objednat si přímo z polohy vleže dovoz jídla. To vše bez "obtížného" zvedání z měkkých polštářů.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

"Systém by mohl být v dětských postýlkách, kde by hlídal spící drobečky. Může ale také pomoci vážně nemocným lidem, například s Alzheimerovou chorobou. Tím, že je schopný hlásit jakýkoli pohyb, by dohlížel na jejich bezpečnost," vysvětlil jeden z vědců pracujících na projektu chytré pohovky.

Sex je vyloučen

Šikovné sofa napojené na počítač vynalezli na dublinské Trinity College. Vedle zmíněných činností umí i další "triky". Například zvážit si osobu, jež na ní právě sedí, a podle její váhy zaznamenávané speciálními čidly následně určit nastavení různých spotřebičů v místnosti. Způsobně take mimo jiné pozdraví.

Úžasný vynález má jen jedinou drobnou chybičku - sex na něm bude zřejmě vyloučen - a to pro možný nedostatek soukromí. Nikdo totiž nedokáže odhadnout, jak by chytrá pohovka reagovala na nejrůznější nárazy, zvuky a slůvka doprovázející milostný akt. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám