Hlavní obsah

Chirurg: Muži, nestyďte se za velikost penisů

SYDNEY

Muži, kteří trvají na zvětšení penisu chirurgickou cestou, obvykle trpí psychologickými potížemi a podstupují nemalé riziko infekce v "choulostivé oblasti". Tvrdí to alespoň renomovaný australský specialista na estetickou chirurgii.

Foto: Město Havířov
Článek

"Je to naprosto zbytečný zásah. A myslím, že podobná žádost poukazuje na osobní  hluboké psychické potíže," tvrdí předseda australské společnosti estetických chirurgů Alfred Lewis.

Nejhorší jsou podle něj četné komplikace spojené se zákrokem, mimo jiné infekce a ztráta pokožky, může se však objevit také nádor. "Velmi často pak navíc není vidět žádný rozdíl," prohlásil dále k výsledkům zákroku.

Prsa? To je jiná!

Chirurg tvrdí, že zcela jiná je ovšem situace u žen, které touží po větším poprsí. "Ňadra jsou jaksi veřejný orgán, jsou vidět, zatímco penis je orgán ryze soukromý," upozornil.

"Ženy nechtějí mít větší prsa, aby byly krásnější bez oděvu, naopak chtějí být krásné v oblečení na veřejnosti," řekl chirurg s tím, že on osobně by nikdy neprováděl zákrok na zvětšení penisu, ačkoliv mnozí jeho kolegové tento názor nesdílejí.

Neexistují přesné statistiky o počtu obyvatel Austrálie, kteří prodělali estetickou operaci. Ročně jich ale tuto proceduru podle Lewise podstoupí asi sedm tisíc. Většinou jde o zákroky typu liposukce, prsní implantáty a obličejová chirurgie.

Na každou stovku pacientů přitom připadá jeden, jenž se o radu přihlásí také u psychologa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám