Hlavní obsah

Češi jsou hraví a soutěživí, často u her ale podvádějí a hádají se

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi mají rádi společenské hry a alespoň jednou ročně po nich sáhne 69 % z nich. Třetina je dokonce hraje pravidelně, a to minimálně jednou měsíčně. Ne vždy ale hrají poctivě a s úsměvem ve tváři. Podle nejnovějšího průzkumu společnosti PerfectCrowdCZ a značky Albi až u poloviny herních partií někdo podvádí, výjimečné nejsou ani hádky. Platí to jak pro děti, tak dospělé.

Foto: Profimedia.cz

Češi mají rádi společenské hry.

Článek

Nejčastěji lidé sahají po hrách v létě na dovolených a pak také v okamžicích, kdy chce být rodina pohromadě a užít si společnou zábavu. Což potvrzuje i průzkum. Podle něj až u 91 % rodin fungují tyto hry jako ,stmelovač´ rodiny.

Společenské hry ale také rozvíjejí fantazii, slovní zásobu, strategické dovednosti a dokážou rozproudit atmosféru každého večírku. V dětském věku navíc hry probouzejí zvědavost a touhu po poznání a zároveň rozvíjejí kreativní myšlení, díky němuž jsou děti schopny řešit různé problémy a přizpůsobovat se novým situacím.

Pro předškoláky jsou hlavně zábavnou cestou, jak se naučit dodržovat pravidla, vyrovnávat se s prohrou nebo myslet kreativně, rozvíjejí schopnosti soustředění, sebeovládání nebo umění řešit problémy.

Zábava i pro dospělé

Z průzkumu je ale patrné, že hry nejsou jen dětskou zálibou, ale baví se jimi i dospělí. Až 63 % z nich využívá hry s přáteli jako způsob, jak se pobavit a zasmát. Velmi oblíbené jsou i nejrůznější party hry.

Fair play ale stále mnohým Čechům moc neříká. Průzkum odhalil, že až u poloviny dotazovaných vyšlo při hře najevo, že při ní někdo podvádí. Třetina lidí se přitom přiznala, že tak činí i oni samotní.

Mnozí jedinci také neumějí prohrávat a svůj neúspěch převádějí v nelibost. A právě z těchto důvodů často při hraní vznikají hádky. Dotyční se vzájemně obviňují z podvodů a mnohdy svůj vlastní neúspěch přičítají navrub ostatním.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám