Hlavní obsah

Barevné náramky nesou sexuální kód

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

Po francouzských zákazech muslimských šátků a dalších náboženských symbolech ve školách přichází na řadu norská škola s novým rozporuplným nařízením, které může vyvolat nevoli v řadách žáků či jejich rodičů. Ředitel školy v Sotře brojí proti náramkům, které podle něho vyvolávají sexuální podtext.

Foto: H-Triatlon
Článek

Barevné náramky jsou v Norsku velice populární. Internetový server Daily News napsal, že si je oblíbily hlavně žačky ve věku od 6 do 12 let. Teď ale mají pravděpodobně smůlu. Ředitel školy Arne Bjoroey na jihozápadě země u Bergenu totiž rozeslal jejich rodičům dopisy, v nichž žádá, aby dětem nepovolovali nošení plastikových ozdob rukou.

Výkon podle barvy

Ředitel své rozhodnutí zdůvodňuje tím, že o přestávkách náramky vyvolávají rozruch. Chlapci je dívkám berou a ony si je musí zpět vykoupit. Žáci jim nařizují, co pro to mají udělat, většinou jde o fyzické výkony, které jsou ustáleny podle barvy náramku. Žačky musí spolužáky objímat, simulovat orální sex či skutečný pohlavní styk.

Zdi jsou svědkem

"Zdi našeho ústavu už viděly věci, jichž by se za normálních okolností dopouštěly osoby mnohem starší," prohlásil ředitel školy. Upřesnil, že náramky do školy nosí téměř 80% dětí, přičemž většina to dělá záměrně, aby nepokazila hru. "Dobře vědí, co mohou očekávat," dodal Bjoroey.

Reklama

Související témata:

Související články

Viagra způsobila vyloučení ze školy

O účincích Viagry, léků na mužskou potenci, se chtěli přesvědčit britští školáci. Z očekávaného zázraku se nakonec vyklubalo podmínečné vyloučení jednoho...

Výběr článků

Načítám