Hlavní obsah

Až třetina párů se rozvádí kvůli mytí nádobí a věšení prádla

Nejčastějším důvodem k rozvodu stále zůstává nevěra. Partnerova neschopnost podílet se na úklidu a péči o domácnost zaujímá třetí místo. Jak vyplynulo z britského sociologického průzkumu, tři z deseti rozvádějících se skutečně nejvíce hádají kvůli neumytému nádobí, nepověšenému prádlu či nevytřené podlaze.

Foto: Profimedia.cz

I věčné hádky o to, kdo má vykonávat práce v domácnosti, mohou vést k rozvodu.

Článek

Manželská nevěra je nejčastější příčinou rozvodu u čtyř z deseti rozvádějících se párů. Manželství zaniká také kvůli vzdálení se partnerů a ochlazení vzájemných citů, což je příčinou rozpadu vztahu u 35 procent svazků. Na třetím místě jsou věčné hádky o to, kdo má vykonávat práce v domácnosti, to uvádí jako důvod k rozvodu třetina párů.

„Hádky kvůli tomu, kdo bude vykonávat každodenní úklid a péči o domácnost se jeví nejdříve jako triviální, pokud se ale dějí denně, pak se stanou vážným problémem a mohou vést dokonce až k rozvodu,“ uvedla Lindsey Taylorová ze společnosti Vileda pro Daily Express.

Reklama

Související témata:

Související články

Manželská krize přichází už po třech letech

Stres z hektického životního stylu a náročná péče o děti ohrožují manželství silněji než dříve. Zatímco před dvaceti roky se ještě o první velké manželské...

Výběr článků

Načítám