Hlavní obsah

Až desetina lidí dostává "kopačky" pomocí smsky

Lidé spolu stále méně komunikují z očí do očí. A tak není divu, že i rozchody řeší mnohem raději pomocí smsky, než aby se tomu postavili čelem. Podobné rozchody zažívá stále více lidí - slavné hvězdy nevyjímaje.

Foto: Profimedia.cz

Každý desátý člověk přiznává, že se dočkal rozchodu právě krátkou textovou zprávou.

Článek

Ještě horším výsledkem z průzkumu společnosti Recomb je, že lidé už vůbec nectí právo na soukromí v korespondenci. Celá třetina dospělých kontroluje partnerův mobil a čte si jeho zprávy. Každý desátý člověk kontroluje hlasovou schránku svého protějšku a každý pátý pak prochází seznam volaných a volajících čísel.

Mezi celebritami se rozchodu přes smsku dočkali Jennifer Anistonová od Johna Mayera, Charlie Sheen od Rachel Olsonové a Britney Spearsová tak dokonce po dvou letech ukončila své manželství s Kevinem Federlinem.

„Je jednodušší napsat pár slov, poslat je v smsce a vyhnout se tak případné konfrontaci… Smsky jsou dnes formou naší komunikace, takže je přirozené, že jimi komunikujeme i při rozchodu. Technologie otevírají nové oblasti našich vztahů,“ míní mluvčí společnosti Recomb, která průzkum provedla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám