Hlavní obsah

Partnerské štěstí spočívá v dobrém sexu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přitažlivý zevnějšek, vzdělání, humor, výše příjmů, sociální postavení... Těmto i obdobným kritériím, jež byla podle nesčetných výzkumů veřejného mínění považována za rozhodující pro volbu životního partnera i společný harmonický život, zřejmě odzvání. Alespoň podle výsledků jedné z anket, jež zcela jednoznačně staví na první místa kvalitní sex a společné zájmy.

Článek

Z odpovědí na otázky, jež zpracoval německý institut Eisele & Noll, mimo jiné vyplynulo, že jsou pro šťastný svazek dokonce důležitější než společné děti. Všech 574 respondentů obojího pohlaví se v podstatě shodlo na tom, že oddací list nehraje příliš důležitou roli, stejně jako počet let, po něž trvá společné soužití. Připustili, že se současným partnerem jsou nadmíru spokojeni. Dělníci a řemeslníci o něco více než důchodci, páry ve střední příjmové kategorii více než dvojice s nízkým nebo naopak vysokým výdělkem.

"Pro šťastný vztah je nesmírně důležitý i pocit volnosti a svobody," uvádí se v závěrečné zprávě. Za podstatně spokojenější se mnohem častěji označovali ti, kteří spolu nesdílejí domácnost, než ti, kteří se denně setkávají u stolu a v posteli. Výborně fungující partnerství připustily dvě třetiny dotázaných do třiceti let. K témuž hodnocení však dospěla necelá polovina lidí, kteří už překročili šedesátku.

Anketa

Co pro vás znamená partnerské štěstí?
Kvalitní sex.
24,5 %
Rodina, děti ...
3 %
Finanční zázemí.
1,2 %
Porozumění a opora.
67,5 %
Společné zájmy, zábava.
2,1 %
Netuším, ještě sem to neřešil/a.
1,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6857 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajemství orální rozkoše

U mužů je orální sex opravdu velmi oblíben. Někteří z nich dokonce říkají, že pro ně neexistuje nic vzrušivějšího a uspokojivějšího, než když jim žena svými...

Signály sexuální krásy

Mezi kritéria krásy a sexuální přitažlivosti patří především tři základní optické signály. Mužské svaly, krása tváře a ženský tělesný tuk soustředěný...

Výběr článků

Načítám