Hlavní obsah

Fotříkův plátek - Zvířátka

Novinky, Robert Fajman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá, mají hebkou srst. Ale močí kudy chodí (po koberci)!

Článek

Jakým zviřátkovým oslovením častujete svého malého potomka? Nebudeme se asi nijak extrémně odlišovat, všude to bude obdobné, ne? Žabička, myška, kočička a zvíře - to když vytáčí. Na jazyk to přichází samo, je to zakořeněné v myslivně, tyhle paralely, páč úplně moc logiky to nemá - myš není zvlášť nejroztomilejší zvíře a ze žábou bych se do mazlení jakbysmet nehrnul, jedině že by to byla zakletá princezna. Kočička je pochopitelná. Kočky ctím a miluji a zatraceně těžko toleruji, když někdo tyhle hebké čtvernožce nemusí a to netrpí alergií (řekni, jaký vztah máš ke kočkám a já ti řeknu, kdo jsi...).

V mé blízkosti se celý můj doposavadní život pohybovala nějaká ta číča, že. Zvykl jsem si. Nějakého psa nebo skoropsa máme taktéž odjakživa, momentálně psí babičku, 13ti letou shih-tzu Catrin. Už nemůže na zadní haksničky. Je to smutné, ale až na ně je úplně fit - celý den si vyspává, baští a v životě nezaplatila ani jedinou složenku - celkem fajn parazitní veget, co víc si přát...

Prasátko, to když má nanuka v nose i ve vlasech. Vepř je přitom velmi sympatické zvíře, líbat na čumák bych ho nemusel, ale všade se zdůrazňuje jeho inteligence. Vlastně je to neuctivé přirovnání. Ale lichotivější než ho sežrat! (Jitrničku si dám, ale pietně, samozřejmě!) Prase vůbec chudák vězí nevinně v tolika přirovnáních, pašík je hojně využíván na všechno drahý jako prase, těžký jak prase, neřku-li svině a tak podobně i úplně jinak.

Prdelko, taky prdelka patří mezi ta často používaná, pozitivně zabarvená. Nezviřátkové, ale které zvíře by nemělo zadnici, že. Heboučký, jak dětská prdelka - fakt taková je! Tak pojď, prdelko... Manželce prdelko neříkám, tam už postačí fádní Lásko, mající po letech zabarvení hodně podobné jako dvacet deka gothaje nebo půlku chleba, ale mě gothaj i chleba vážně chutnají. Bětko, Bětuško a Alžběto, když nechce chodit a věčně by se nosila na ramenech. Zakrní ti nohy, Alžběto. (Tak hop, ale naposledy, jasný!) Lotosový květe, laňko, modelko. Dnes mě lotosový květ dal takovou herdu do velína, že jsem to sotva ustál. Samozřejmě zcela nechtěně a omylem a vůbec. Kočička. Prasátko by občas bylo určitě méně náročné a nebezpečné a možná by spinkalo i po obědě a nebylo by večer tak přetažené... Víc by snědlo a víc smrdělo... Ty holubičko, míru symbole! Pečené holoubátko. Zviřátko.

Reklama

Související témata:

Související články

Deník zasloužilého otce - Fotříkův růžek

Drazí, jednoho dne se probudíte a ejhle, cosi se liší. Nemyslím pár kilo navíc, počet potomků a safra delší rekonvalescence po pěti pivech. Jste fotříkem...

Výběr článků

Načítám