Hlavní obsah

V postelích vládne bezvětří

HAMBURK

Zřejmě to bude ve všech zemích vypadat podobně, možná i stejně. Nicméně Němci se rozhodli přijít na kloub tomu, proč jejich příslušníci silnějšího pohlaví mají čím dál menší zájem o sexuální hrátky a dávají před nimi přednost spánku.

Článek

Zatímco ještě před třiceti lety si mladí mužové mezi 18 a 30 lety vychutnávali milostné rozkoše osmnáctkrát až dvaadvacetkrát do měsíce, dnes se spokojí se čtyřmi až deseti intimními styky za stejné období. Ve věkové kategorii od 30 do 40 let je současný stav rovněž žalostný, touha po tělesné rozkoši se snížila zhruba na polovinu.

K těmto spíš děsivým údajům, jak uvádí časopis Brigitte Balance, dospěl prof. Frank Sommer z katedry mužského zdraví při hamburské univerzitě, jenž zpovídal zhruba desítku tisíc respondentů. Vyšlo najevo, že prapříčinou ztráty pohlavní touhy je především stres. Tlak, jejž kladou na lidské jedince nároky všedního dne, zejména pak pracovní, je natolik silný, že v podstatě už na pohlavní pud nezbývá čas, síla ani chuť.

Připočtou-li se k tomu i důsledky civilizačních chorob, jako jsou potíže s krevním oběhem nebo deprese, popřípadě nesrovnalosti nejen v osobních vztazích, je zřejmé, že se nějaké brzké zlepšení ani nedá očekávat.

Lépe než muži však na tom nejsou ani ženy. Také jejich libido značně trpí. I když je třeba na druhé straně připustit, že se do milostného života jejich partnerů útrapy, jimž jsou vystaveni, promítají daleko hlouběji a výrazněji, s téměř fatálními následky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám