Hlavní obsah

Při fotbale jsou muži víc emotivní než kdy jindy

Ženy si často stěžují, že muži nedokáží dát dostatečně najevo své nejniternější city. Při nadcházejícím fotbalovém mistrovství světa ale mají ideální možnost ověřit si, že to není pravda - právě fotbal vnímá většina mužů jako příležitost, kdy mohou všechny emoce nechat vyplavat na povrch. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky zveřejnil britský list The Times.

Článek

Podle něj téměř dvě třetiny dotázaných mužů cítí, že při sledování či hraní fotbalu se mohou snáze podělit s ostatními muži o své city než při jiných příležitostech. Tři čtvrtiny dotázaných uvedly, že by se například nestyděli obejmout radostí kamaráda.

Průzkum uskutečnila Nadace pro výzkum duševního zdraví, nezávislá organizace, jejímž cílem je pomáhat lidem ve Velké Británii udržovat se v dobrém psychickém stavu. "Je povzbudivé, že fotbal usnadňuje mužům hovor o jejich pocitech, protože muži jsou tradičně méně náchylní než ženy dělit se o své nejniternější myšlenky," říká šéf nadace Andrew McCulloch.

Krom přiznání, že by jim nedělalo problém obejmout kamaráda, se 70 procent mužů v průzkumu svěřilo, že je zápas dokáže rozčílit a u 58 procent dokonce může průběh hry vyvolat agresivitu. Ale i schopnost fotbalu vynést na povrch mužské emoce má své hranice - tři čtvrtiny dotázaných mužů jednoznačně popřely, že by je fotbalový zápas mohl dohnat k slzám.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám